banner

Yurtdışında hem para kazanın hem kendinizi geliştirin




AIESEC, gençlere yurtdışında profesyonel ve sosyal deneyim fırsatı sunuyor.

Yurtdışı staj programları aracılığıyla, üniversite öğrencileri ve yeni mezunlara potansiyellerini keşfetme ve liderlik vasıflarını geliştirme olanağı sunan AIESEC, bu kapsamda “Uluslararası Staj” ve “Uluslararası Toplumsal Gelişim” başlığı altında 2 program yürütüyor. Uluslararası Staj Programı ile gençler istedikleri staj paketini tercih ederek, yurtdışındaki firmalarda “tam zamanlı” ve “maaşlı” staj yapabiliyor. Stajlar, diğer değişim programlarından farklı olarak, yönetim ve teknik alanda profesyonel deneyim sunuyor.

AIESEC, Uluslararası Toplumsal Gelişim Programı kapsamında ise, Ocak ve Şubat’ta, sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü olarak çalışacak gençlere, uluslararası sosyal sorumluluk tecrübesini yaşatmayı amaçlıyor. Projelerde görev alan gençler; yurtdışı proje deneyimi yaşarken, farklı ülkelerden gelen stajyerlerle vakit geçirerek farklı kültürleri tanıma imkânı da buluyor.

Üniversite öğrencileri ve yeni mezun gençler, AIESEC’in Türkiye’nin 10  ili ve KKTC’de bulunan üniversitelerdeki tanıtım masalarında AIESEC Yurtdışı Staj Sınavı için ayrıntılı bilgi alabilir veya internship.aiesec.org.tr adresinden online kayıt yaptırabilir. Son kayıt tarihi, Uluslararası Staj Programına katılmak isteyenler için 10 Kasım, Uluslararası Toplumsal Gelişim Programına katılmak isteyenler için 17 Kasım…

AIESEC - 1948 yılından bu yana faaliyet gösteren, dünyanın en büyük öğrenci organizasyonu AIESEC; 60 bini aşkın üyesi ile 113 ülkede faaliyet gösteriyor. Kâr amacı gütmeyen, politika dışı ve din, dil, ırk ayrımı gözetmeyen kurum, 64 yıldır gerçekleştirdiği değişim programları ile üniversite öğrencilerinin gelişimine katkı sağlıyor. AIESEC’te gönüllü olarak çalışan üniversite öğrencileri, uluslararası alanda faaliyet gösteren firmalarda sağladıkları staj olanakları ve toplumsal gelişim projeleri ile kendilerine “Dünya Barışı”nı vizyon ediniyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.