banner

Uyku düzeniyle dürüstlük arasında bağlantı var




ABD'de yapılan bir araştırma, uyku düzeniyle dürüstlük arasında bağlantı olduğunu ortaya koydu

ABD'de yapılan bir araştırmada, bireylerin uyku düzeniyle dürüstlük düzeyi arasında bağlantı olduğu sonucuna ulaşıldı.  

BBC'nin haberine göre, Amerikalı psikologlar tarafından yapılan çalışmada, erken kalkmaya eğilimli "sabah insanları" ile gece uyumamaya eğilimli "gece insanları"nın günün farklı zamanlarında farklı dürüstlük seviyeleri sergilediği ortaya çıktı. 

Yaklaşık 200 kişinin davranışlarının incelendiği araştırmada, denekler dürüstlüklerinin ölçüldüğünü fark etmeden çeşitli testlere ve sorgulamalara tabi tutuldu. Çalışmada, "sabah insanları" erken saatlerde daha dürüst davranışlar sergilerken, kimilerince "baykuş" olarak adlandırılan "gece insanları"nın geç saatlerde daha dürüst olma eğilimine girdiği tespit edildi.

Johns Hopkins, Washington, Georgetown ve Harvard gibi önde gelen Amerikan üniversitelerinde görevli akademisyenlerin yürüttüğü araştırmanın, özellikle vardiyalı çalışanlar ya da ciddi kararlar ve dürüstlüğe dayanan işler yapan kişiler açısından önemli sonuçları olduğu düşünülüyor. 

Araştırmacılar, "sabah insanları"nın geceleri etik olmayan davranışlar sergilemeye daha eğilimli olabileceğine, bu nedenle geceleri daha enerjik ve dürüst olan "baykuşların" geç saatte çalışmasının daha uygun olacağına işaret ediyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.