banner

Dünya her zamankinden daha sıcak




ABD'deki yeni bir araştırma, dünyanın şu dönem, son 120 bin yıl içinde en sıcak zamanlarını yaşadığını ortaya koydu.

 

dunya_sicaklikABD Çevre Koruma Ajansından iklim politikası uzmanı Carolyn Snyder'ın Stanford Üniversitesinde yürüttüğü araştırmada 2 milyon yıllık küresel iklim verileri ele alındı.
Dünyanın farklı yerlerinden elde edilen yüzey sıcaklıklarının ve karbondioksit ölçümlerinin kullanıldığı araştırmada, dünyanın gelecekte daha ne kadar ısınacağıyla ilgili tahminlere yer verildi.
Çalışmanın sonucu, dünyanın son 120 bin yılın en sıcak dönemini yaşadığını gösterdi.
Bunun yanında Snyder, gelecekte de sıcaklıkları etkileyen benzer faktörlerin yaşanması halinde sıcaklığın ortalama 5 derece daha yükselebileceğini belirtti.
Araştırmanın sonuçları Nature dergisinde yayımlandı.
Dünya iklim bilim uzmanları, 100 yıl sonunda ortaya çıkacak küresel yüzey sıcaklığı artışının 2 derecenin altında olması gerektiğini söylüyor. İklim değişikliği ve küresel sıcaklık artışını 2 derece ile sınırlandırma hedefini yakalayabilmek için iklim değişikliğine yol açan başta karbondioksit olmak üzere sera gazlarının havadaki konsantrasyonunun ciddi şekilde azaltılması gerekiyor. Bunun için fosil kaynaklı yakıtların aşamalı olarak kullanımının azaltılmasının ve giderek ortadan kaldırılmasının önemine işaret ediliyor.  


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.