banner

İnternetsiz bir hayat nasıl olurdu?




İnternetten önceki dünyayı hiç görmeyen bir nesil yetişiyor. Tahayyül etmesi zor bir durum olsa da internetsiz bir dünya nasıl olurdu diye düşünmeden edemiyor insan...

İnternetsiz bir hayat nasıl olurdu?Bu soruya Online Education'ın rakamlarla verdiği cevaplar ise "internetsiz bir dünya"nın nasıl korkunç bir yer olacağını gözler önüne sürüyor.

-Eğer internet olmasaydı... iPad'in yerine bin 200 dolar verip Britannica Ansiklopedisi satın alacaktınız, kapladığı yer bir yana size her istediğinizi sunamayacağı da muhakkak.

-Tweet atmak yerine posta pulu alıp mektup gönderecektiniz. Online Education firması internetsiz bir dünyayı grafiklere döktü. İşte çarpıcı sonuçlarıyla internetli ve internetsiz dünyanın karşılaştırması...

-Milyar insan internete giriş yapıyor.İnternet dünyanın herhangi bir yerindeki herhangi bir kişiyle iletişim imkanı sunuyor. İnternet bize sonsuz bilgiye ulaşma imkanı sunuyor. Sadece 2011'de 300 milyon yeni web sitesi açıldı. Peki internet olmasaydı, ne yapacaktık.

-Britannica Ansiklopedisi'nin komple seti için bin 200 dolar ödeyecektik. E-mail atamayacağımızdan posta pulu yalayacaktık ve sadece ABD'de atılan e-maillerin karşılığında 6.3 trilyon dolar posta pulu parası ödeyecektik.

-Hayatımızda ne Google ne Facebook ne de Twitter olmayacaktı. Sadece ABD'de internetle ilgili işlerde çalışan 450 bin kişi işsiz kalacaktı.

-Günümüzde insanların yüzde 65'i haberleri online takip ediyor. 1 dakikada 100 bin tweet atılıyor.

-Berlin Duvarı'nın yıkılması süreci 4 ay sürerken sosyal ağlar 1 hafta içinde 90 bin Mısır vatandaşını devrim için organize etti. Sosyal ağların yardımıyla sadece 18 günde 30 yıllık bir diktatörlük yıkıldı.

-ABD'de 900 ayrı noktada göstericiler sosyal ağlardan haberleşerek toplandı ve hükümeti ve  kötü ekonomiyi protesto etti.

-Tüm bu yaşananlar internetsiz dünyanın bu günden farklı olacağını gösteriyor, ancak kesinlikle bu günden daha iyi bir dünya olmayacağını da gösteriyor.

(kaynak milliyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.