banner

Erasmus+’ta proje desteği için başvurular başladı




Erasmus+ Programı çerçevesinde başvurusu yapılan 466 proje içinden seçilen 122 çalışmaya 2,3 milyon avro hibe desteği verilecek. Gençlik alanında geliştirilen yeni projeler için 1 Ekim tarihine kadar başvuru yapılabilecek.

AB Bakanlığı açıklamasında, Bakanlığa bağlı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen Erasmus+ Programı kapsamında gençlik projelerinin birinci teklif çağrısının 24 Mart'ta sona erdiği hatırlatıldı, çağrı dönemi içinde 466 proje başvurusuyla Türkiye'nin Avrupa'da en fazla proje başvurusu alan ülke olduğu belirtildi.

Açıklamada, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yapılan değerlendirme sonunda 122 projenin kabul edildiği ve bu projelere yaklaşık 2,3 milyon avro hibe desteği sağlanacağı açıklandı.

Türkiye genelinde 44 ilden proje başvurusunda bulunulduğuna işaret edilen açıklamada, il bazında birinciliği 11 projeyle İstanbul'un aldığı, Ankara'nın 10 projeyle ikinci ve İzmir'in 8 projeyle üçüncü olduğu ifade edildi.

Hibe desteği kazanan 122 projeden 71'inin gayriresmi gençlik grubu, 32'sinin sivil toplum kuruluşları, 18'inin kamu kuruluşları ve 1'inin özel bir kuruluş tarafından sunulduğu belirtilen açıklamada, kentsel ve kırsal kalkınma, sanat, kültür, kültürler arası diyalog, çevre, Avrupalılık bilinci, sağlık, cinsiyet eşitliği, engellilik, gençlik politikaları, ayrımcılıkla mücadele, medya ve iletişim, gençlik bilgilendirmesi gibi konuların işlendiği gençlik projelerinde en fazla işlenen temaların AB Vatandaşlığı ve kültürlerarası öğrenme olduğu aktarıldı.

Açıklamada, Erasmus+ Programı kapsamında gençlik projeleri için fırsatların devam ettiği, bu alanda geliştirilen projelerin 1 Ekim'e kadar Türkiye Ulusal Ajansı’na sunulabileceği duyuruldu.

Açıklamada, AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'nun konuyla ilgili şu ifadesine yer verildi:

"Erasmus+ Gençlik Programı, gençlerimizi Avrupalı gençlerle ortak çalışmalarda buluşturarak Türkiye'nin AB üyelik sürecindeki en ciddi engellerinden biri olan ön yargıların ortadan kaldırılması konusunda en önemli araçlarımız arasında yer alıyor. Ülkemiz, Türkiye Ulusal Ajansının 2014 yılındaki kapsamlı tanıtım çalışmaları ile tüm Avrupa'da Gençlik Programı kapsamında en fazla başvuru alan ülke durumuna geldi. Gençlerimizin, Avrupa Birliği'nin Eğitim ve Gençlik alanındaki projelere kazandırdıkları dinamizmin, Türkiye'nin tam üyelik sürecine de yansıyacağını düşünüyorum. Bu vesileyle programa ilgi gösteren tüm gençlerimizi ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyor, proje fikri olan gençlerimizi 1 Ekim başvuru dönemi için proje sunmaya davet ediyorum."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.