banner

NASA’dan dijital öğrenme ağı “Digital Beagle” ödülü




Uzay Bilimleri Eğitimiyle Küresel Dostluk Vakfı (GFTSE) Müdürü Rıza Tolga Yıldırım; Uzay Kampı Türkiye, GFTSE ortaklığı ve NASA’nın desteğiyle yürütülen Kardeş Okullarla Bilim Programı kapsamındaki başarılı çalışmalarından dolayı “Digital Beagle” ödülüne layık görüldü.

NASA,  Kardeş Okullarla Bilim Programı (PSSP) kapsamında; Türkiye’den ve yurt dışından okulların birbirleriyle eşleştirilmesi, uzayla ilgili ortak çalışma konularının belirlenerek video konferanslarla  NASA’daki uzman eğitimcilerden bilgi alınması gibi süreçleri yürüten GFTSE Müdürü R. Tolga Yıldırım’a gösterdiği üstün gayret ve çalışmalarından dolayı “Digital Beagle” ödülü verdi. Yıldırım, ödülünü “E-Pal” Haftası nedeniyle Türkiye’ye gelen NASA Marshall Uzay Uçuşu Merkezi’nde Dijital Öğrenme Ağı (DLN) Eğitim Uzmanı olarak görev yapan Scott Anderson’dan aldı.

Sadece Eğitimcilere Veriliyor

Anderson yaptığı açıklamada, “Digital Beagle” ödülünün NASA’nın uzay çalışmalarında üstün performans gösteren çalışanları ve üstlenicilerine verdiği “Silver Snoopy” ödülüne paralel olarak oluşturulduğunu aktardı. “Digital Beagle” almaya hak kazanacak kişilerde bulunması gereken özellikleri; Dijital Öğrenme Ağı’ndaki (DLN) programların gelişimi ve ilerlemesi için normal çalışma gerekliliklerini aşması, öğrenci başarısı ve eğitim hedeflerinin gerçekleşmesine önemli katkılarda bulunması, DLN programlarının gelişimini uzun zaman boyunca kaliteli performansla desteklemesi olarak özetleyen Anderson, “Digital Beagle”ın çok az sayıda kişiye verildiğine vurgu yaparak, “Bu ödülü alacak kişiler DLN uzmanları ve personeli tarafından aday gösterilebiliyor ve DLN programlarına katılan eğitimcilerin %1’lik kısmından daha azı almaya hak kazanıyor” dedi.

Ödülü Uzay Kampı Türkiye eğitim merkezinde, programa katılan öğretmen ve öğrencilerin alkışlarıyla Scott Anderson’dan alan GFTSE Müdürü R. Tolga Yıldırım, 2003 yılında başlattıkları PSSP’de NASA’yla 100’üncü videokonferanslarını 23 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleştirdiklerini aktardı. Yıldırım; “Program süreci içerisinde NASA’ya bağlı olan Glenn Araştırma Merkezi, Marshall, Stennis ve Johnson Uzay Merkezleri ile toplam 102 videokonferans bağlantısı gerçekleştirdik. Düzenlediğimiz videokonferanslara Bulgaristan, İsrail, Türkiye, ABD, Kanada, İtalya ve Polonya’dan toplam 61 okul ve 6 bini aşkın öğrenci katıldı. PSSP’nin yıllarca başarılı bir şekilde yürütülmesinde destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.  

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.