banner

Eğitim dünyasının tüm paydaşları GESS Türkiye 2023’de buluşuyor




24 -26 Mayıs 2023 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda kapılarını açmaya hazırlanan GESS Türkiye 2023 Fuarı 150’den fazla markanın katılımıyla gerçekleşecek. Türkiye ile birlikte 47 ülkeden 3 binden fazla satın almacının gelmesinin beklendiği fuar ile ilgili sorularımızı Fuar Direktörü Seda Ispartalıgil Karaağaoğlu yanıtladı.

 

seda_ispartalıgil_tarsusGESS Türkiye ve fuarın konsepti hakkında bilgi verebilir misiniz?

TARSUS olarak, dünya çapında düzenlenen bir organizasyon olan GESS fuar ve konferansları serisinin Türkiye ayağını, eğitim kurumlarının yeni öğretim dönemini planladıkları ve yeni döneme dair hazırlıklara başladığı Mayıs ayında gerçekleştireceğiz. 24-25-26 Mayıs tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda kapılarını açacak fuar ile eğitimin tüm paydaşlarını bir araya getirmeyi amaçlıyoruz. GESS Türkiye 2023, sektörün nabzının tutulduğu, eğitim uzmanlarının en yeni ürün, teknoloji, hizmet ve uygulamaları yerinde görebildiği, yurt içi ve yurt dışından profesyonel alıcılar, devlet ve özel okul yöneticileri, müdürleri, sahipleri, yatırımcıları ve satın alma kararı veren yöneticileriyle tedarikçilerin doğrudan bir araya geldiği büyük bir teknoloji, bilgi ve ticaret platformu olacak. Anasınıfından yükseköğrenime kadar her kademedeki eğitim uzmanları, alanlarıyla ilgili en yeni ürün, teknoloji, hizmet ve uygulamaları fuarımızda yerinde görüp, birebir deneyimleyebilecek. GESS Türkiye’nin global ölçekli konferanslar ayağında ise onlarca ülkeden uzman konuşmacı, eğitime dair bilgi ve deneyimlerini aktaracak. 10 bin metrekare alanda, yurt içi ve yurt dışından 150’den fazla markanın katılımıyla gerçekleşecek organizasyonumuza, Türkiye ile birlikte 47 ülkeden 3 binden fazla satın almacının gelmesini bekliyoruz.
 

DİJİTAL YENİLİKLER VİTRİNE ÇIKACAK

Eğitimde teknoloji kullanımı ve yatırımları ön plana çıkıyor. Bu çerçevede fuar neler sunuyor?

2023-2024 öğretim döneminin teknoloji temellerinin atılacağı GESS Türkiye’yi ziyaret edenler, uzaktan eğitimle geçen son birkaç yılda dijitalleşme oranı iyice artan sektördeki en yeni uygulamaları bir arada bulabilecek. Bu çerçevede GESS Türkiye’de metaverse evreni, yapay zeka, artırılmış gerçeklik teknolojileri, kodlama, yazılım ve donanım, sanal gerçeklik teknolojileri, e-öğrenme ve STEAM uygulamaları başta olmak üzere eğitim dünyasına dair dijital yenilikler vitrine çıkacak.
 

gess_turkeyFuarın ziyaretçileri kimlerden oluşuyor. Ziyaretçiler fuardan nasıl faydalar elde edebilecekler?

GESS Türkiye, 2022’deki son buluşmasında Türkiye dışından İran, Libya, Irak, Filistin, Makedonya, Kosova, Katar, Mısır, Ürdün ve Bulgaristan başta olmak üzere pek çok ülkeden ziyaretçi ağırladı. Fuarımıza yurtiçindense en çok ziyaretçi İstanbul’un yanı sıra Bursa, Ankara, Kocaeli, İzmir, Konya, Tekirdağ, Gaziantep, Kayseri, Antalya ve Mersin’den geldi. GESS Türkiye’nin genel ziyaretçi profili içinde; Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, Özel, Devlet ve Vakıf Üniversiteleri, Özel ve Devlet Meslek Yüksek Okulları, Özel ve Devlet Liseleri, Özel ve Devlet Teknik ve Meslek Liseleri, Özel ve Devlet İlköğretim Okulları, Özel Eğitim Kurumları, Okul Öncesi Eğitim Kurumları, Danışmanlık Firmaları, Tedarikçiler ile ilgili dernek temsilcileri ile basın mensupları yer alıyor. GESS Türkiye 2023’ü takip etmek isteyenler, https://www.gess-turkiye.com/online-davetiye.html linki üzerinden online ziyaretçi kayıtlarını ücretsiz olarak yaptırabilirler.

Fuarın konferans programında neler olacak?

GESS Türkiye’nin konferans ayağında, ülkemizin yanı sıra eğitim konusundaki özel uygulamalarıyla fark yaratan dünyanın farklı ülkelerinden uzman konuşmacılar, bilgi ve deneyimlerini paylaşacak. Bu yıl ana temamızı “Eğitimin Geleceğini Şekillendirin - Shaping the Future of Education” olarak belirledik. Bu ana tema altında “Türkiye Özel Eğitim Kurumlarının Eğitim Gelişimindeki Gücü”, “Özel Eğitim Kurumlarında Başarının Sırrı” ve “Sürdürülebilir Kalkınma İçin Eğitim” konularının tartışılacağı panellerde sektör profesyonelleri ile eğitimin dünü, bugünü ve geleceğini konuşacağız. Şu anda hazırlıkları süren GESS Türkiye 2023 Global Konferansları ile ilgili kesinleşen programımızı internet sitemiz ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden duyuruyor olacağız.

10. HACKHIDON YARIŞMASI GESS TÜRKİYE’DE

Bu yıl GESS Türkiye ev sahipliğinde Bilişim Garajı 10. Geleneksel Hackidhon Yarışması düzenleniyor. Yarışmaya katılım koşulları nelerdir? Detaylar hakkında bilgi verebilir misiniz?
Bilişim Garajı tarafından düzenlenen ve öğrencilerin takım çalışması, problem çözme, yaratıcı ve eleştirel düşünme gibi becerilerini geliştirmesine imkan tanıyan Hackidhon yarışması, Bu yıl, GESS Türkiye’nin ev sahipliğinde 26 Mayıs 2023 Cuma günü gerçekleşecek. Eğitime dair yeni nesil dijital teknolojilerin bir arada sergileneceği fuarımızda, öğrencilerin problem çözmede bilişim araçlarını kullanma becerilerinin öne çıktığı Hackidhon etkinliğinin yapılacak olması heyecan verici. Başvuruların yakında başlayacağı yarışmanın katılım koşulları ve diğer tüm detaylar hakkında https://bilisimgaraji.com/hackidhon-2023/ adresinden bilgi alınabiliyor. 

Eklemek istedikleriniz?
Eğitim sektörünün bu dev buluşmasına ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. GESS Türkiye, 2023 yılında da katılımcılarını yeni pazarlarla buluşturmada en doğru adres olmak için çalışmalarına devam ediyor. GESS Türkiye 2023, özel eğitim kurumlarının satınalma karar vericilerini, akademisyenleri, kurumsal şirket IT ve IK yöneticilerini, öğretmenleri ve geleceğimizin mimarı öğrencilerimizi, katılımcı firmalarımızla doğrudan bir araya getirecek büyük bir teknoloji, bilgi ve ticaret platformu olacak. 

GESS TÜRKİYE 2023 FUARINDA HANGİ ÜRÜNLER SERGİLENİYOR?
24 Mayıs’ta kapılarını açacak ve 3 gün sürecek GESS Türkiye Fuarı’nda Sanat, El Sanatları, Kırtasiye ve Tasarım, Kitaplar, Dergiler, Yayıncılar, E-Yayıncılar, Müfredat, Dağıtımcı, EdTech – Al, Ar, Kodlama, Dijital, VR, Eğitici Oyuncaklar, Oyunlar ve Oyun Ekipmanları, E-Öğrenme ve Yazılım, Oyunlaştırma, Devlet Daireleri ve Dernekler, Donanım, 3D Yazıcılar, AV, Multimedya Teknolojisi, Dil Öğrenme, Öğrenme Ortamı, Mobilya, Sürdürülebilirlik, Müzik ve STEAM ana başlıkları altında binlerce ürün bir arada sergilenecek.

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.