banner

Ortaöğretime Geçiş Sınavı süreleri değiştirildi




Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Tekin, SBS’nin yerine getirilen bu yıl sadece 8. sınıfların gireceği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’nın 40 dakika sınav 30 dakika ara şeklinde yapılacağını belirtti.

Eğitimtercihi- Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, sosyal medya aracılığıyla öğretmen atamaları ve ortaöğretime geçiş sınavı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Tekin, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavı ile ilgili yaptığı açıklamada Türkiye genelinde gerçekleştirilen pilot uygulama sonucunda aldıkları kararla 50 dakika sınav arasının çok uzun olduğunu, bu nedenle sınav saatlerinin 40 dakika sınav, 30 dakika ara şeklinde düzeltileceğini belirtti. Tekin, sınavın 12.00'da biteceğini ifade etti.

Boş kalan kadroların tamamına öğretmen atanacak

Müsteşar Tekin, Kasım ayında yapılacak öğretmen atamalarına ilişkin de "Kaç kadromuzun boş kalacağı bir kaç gün içinde kesinleşir, kalan kadronun tamamını kullanacağız." açıklamasında bulundu.

Milli Eğitim Müsteşarı Tekin şu açıklamalarda bulundu;

“İki soruya cevap vermek istiyorum. Bunlardan birisi Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavı ile ilgili. Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta içinde tüm Türkiye genelinde bir pilot uygulama gerçekleştirdik. Bu uygulamada olası aksaklıkları gördük. 50 dk. sınav arası çok uzun bulundu, bu nedenle sınav saatlerini 40 dk sınav, 30 dk ara şeklinde düzelteceğiz. Sınav 12.00 de bitecek.

İkinci konu atamalar. Değerli arkadaşlar 2013 yılı için bakanlığımıza tahsis edilen kadro 43000. Bunun 40.342 i eğitim öğretim hizmetine Eylülde 40.000 öğretim aldık. Bu arkadaşlardan göreve başlamayanları gördükten sonra kalan tüm eğitim öğretim kadrosu için Kasım ayında ilana çıkıp yeni başvuru alıp atama yapacağız. Kaç kadromuzun boş kalacağı bir kaç gün içinde kesinleşir, kalan kadronun tamamını kullanacağız.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.