banner

Üniversiteye giriş sistemi nasıl olacak? Bakan açıkladı




Üniversiteye giriş sistemi değişiyor. Milli Eğitim Bakanı Avcı, yeni üniversiteye giriş sisteminin ipuçlarını açıkladı. İşte Bakanın açıklaması…

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, üniversite sınavıyla ilgili NTV ana haber bültenine açıklama yaptı.

Avcı, “Liselere girişte bu yıl ilk kez uyguladığımız sisteme benzer ama öğrencilerin ilgilerini, becerilerini ve bilgilerini ölçen bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Tam olarak bu yıl uyguladığımız sistem gibi değil ama ona benzer. Belki üniversiteler, hatta fakülteler kendi sınavlarını yapabilecek, öğrenciler şimdiki gibi ‘ne çıkarsa’ mantığıyla değil, kendi ilgi ve yeteneklerine göre fakültelere başvurabilecek ve fakülteler de değerlendirmelerini yapabilecek.  Böyle bir sistem getirmeyi planlıyoruz” dedi. Bu üniversiteye giriş konusunun 2016 yılına kadar tamamlanacağını dile getiren Bakan Avcı, dershane dönüşümü ve sınav sistemi değişikliğinin birlikte yürüyen bir süreç olduğunu da sözlerine ekledi.  

Tabletler sınavlarda da kullanılacak

Avcı, Fatih Projesi kapsamında dağıtılan tabletlerin, orta öğretime geçişte yapılan merkezi sınavlarda da etkin şekilde kullanılacağını söyledi. 

Avcı, "3 yıl içinde 10 milyon 600 bin tablet bilgisayar dağıtılacak. Her çocuğumuz açık uçlu sınavlarını o tablet bilgisayar üzerinden cevaplandırabilecek. Bu sınav kağıtları merkezde toplanacak ve öğrencilerin tanımadıkları hocalar tarafından değerlendirilecek" diye konuştu.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.