Gül’den 4+4+4 açıklaması
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Pazartesi, 26 Mart 2012 22:01 tarihinde oluşturuldu
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eğitimin 12 yıla çıkarılmasını öngören yasa teklifinin yarın TBMM’de görüşülmesine ilişkin yaptığı açıklamada, “Meclise yakışır bir şekilde büyük bir olgunlukla her şeyin tartışılması, ele alınması, konuşulması önemlidir” dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eğitimin 12 yıla çıkarılmasını öngören yasa tasarısının yarın TBMM'de görüşülecek olmasıyla ilgili, ''Önemli olan bütün bu konuların rahatlıkla enine boyuna konuşulabilmesidir. Önemli olan söylenenlerin herkes tarafından dinlenmesi, takip edilmesi. Nahoş olaylar olursa söylenenler de dinlenmez'' dedi.
Gül, Vakıfbank Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Basın Fotoğrafları Yarışması'nın ödül töreni öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Abdullah Gül, kesintisiz eğitim ile ilgili tartışmaların devam ettiğini ve yarın CHP'nin Tandoğan'da miting yapacağının hatırlatılması üzerine, parlamentonun ilk defa çalışmadığını ve TBMM çalışmalarının bilinen çalışmalar olduğunu söyledi. ''Büyük bir geleneğimiz var, inanıyorum ki herkes büyük bir olgunluk içerisinde fikirlerini söyleyecektir'' diyen Gül, tasarıyı destekleyenlerin de desteklemeyenlerin de düşüncelerini dile getireceğini ifade etti.
Gül, şunları kaydetti: ''Önemli olan bütün bu konuların rahatlıkla enine boyuna konuşulabilmesi, tartışılabilmesidir. Ümit ederim ki herkesin gayet soğukkanlı şekilde ama sonuna kadar da ne düşünüyorsa düşündüğünü söyleyebileceği bir ortam içerisinde cereyan eder. Önemli olan söylenenlerin herkes tarafından dinlenmesi, takip edilmesi. Eğer nahoş olaylar olursa söylenenler de dinlenmez doğrusu. O zaman insanların dikkati başka yere gider onun için bu veya başka konu hangi konu olursa olsun meclise yakışır bir şekilde büyük bir olgunlukla her şeyin tartışılması, ele alınması, konuşulması önemli.'' dedi.
(AA)
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumuna 6 ülke ve 47 şehirden 3 bin kişi katıldı
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak