Çalışanların tatil mağduriyetleri giderilecek
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Çarşamba, 20 Temmuz 2016 12:12 tarihinde oluşturuldu
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası kamu kurum ve kuruluşlarında yıllık izinleri iptal edilen personelin, otel, paket tur ve uçak bileti için ödediği ücretlerin iadesi için girişimde bulundu.
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası yıllık izinleri iptal edilen ve tatil planlamasını yapmış kamu çalışanları, seyahat acentelerine başvurarak, otel, yurt içi ve yurt dışı paket turlar ile uçak bileti ödemelerinin iadesini talep etti. Bunun üzerine konu, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) gündemine geldi.
"Acenteler ve tüketicilerimizin içi rahat olsun"
TURSAB, tüketicilerin taleplerinin karşılanması amacıyla havayolu ve konaklama için tedarikçilere ödenen paraların acentelere iade edilmesi amacıyla havayolu şirketlerine ve Türkiye Otelciler Birliğine yazı yazarken, Kültür ve Turizm Bakanlığına paket turların, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne (SHGM) de uçak bileti ücretlerinin iadesi için başvurdu.
TURSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün, tüketicilerin, kamuda izinlerin iptal edilmesine bağlı olarak otel, paket tur ve uçak biletine ödedikleri ücretleri haklı olarak talep ettiklerini belirterek, şöyle konuştu: "Çünkü bu, olağanüstü bir durumdan kaynaklanıyor. Ancak acenteler, burada aracı kurum sıfatında. Bu nedenle Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile SHGM tarafından çıkarılacak genelgeyle konaklama ve ulaşım bedeli olarak ödenen ücretler, acentelere iade edilecek. Acentelerimiz de tüketicilere paralarını iade edebilecek. Kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Bu konuda da üzerimize düşen her türlü girişimi yapacağız. Acentelerimizin ve tüketicilerimizin içi rahat olsun."
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumuna 6 ülke ve 47 şehirden 3 bin kişi katıldı
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak