banner

Meclis 1 Temmuz'da tatile giriyor




TBMM Genel Kurulu, 20'si uluslararası anlaşma olmak üzere 27 düzenlemeyi bu hafta yasalaştırdıktan sonra tatile girecek.

Meclis 1 Temmuz'da tatile giriyor AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Genel Kurul'da bu hafta 27 düzenlemenin yasalaşmasının ardından Meclis'in tatile girebileceğini söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nun tatil öncesinde yoğun gündemle çalışacağını anlatan Elitaş, 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek olan Türk Ticaret Kanunu'nda değişiklik yapan tasarının yarın Genel Kurul'da ele alınacağını ve tasarının bitimine kadar çalışılacağını, görüşmeleri yarım kalan devlet sırrı, sezaryenle ilgili düzenlemenin içinde bulunduğu Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşların teşkilat ve görevleri hakkında KHK'da değişiklik yapan tasarı, ''torba teklif'', Harp Akademileri Kanunu'nda değişiklik öngören yasa teklifi'nin Meclis tatile girmeden önce yasalaştırılacağını kaydetti.

Elitaş, Lübnan'da UNIFIL kapsamında görev yapan Türk askerinin görev süresinin, 5 Eylül 2012 tarihinden itibaren bir yıl daha uzatılmasını öngören Başbakanlık Tezkeresi'nin 29 Haziran Cuma günü Genel Kurul'da görüşüleceğini kaydetti.

Uluslararası anlaşmaların onaylanmasını içeren 20 yasa tasarısının da Meclis tatile girmeden yasalaşmasını istediklerini belirten Elitaş,  ayrıca Çarşamba günü Komisyon'da ele alınacak olan Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) Kanunu'nda değişiklik öngören kanun tasarısının da çıkarılacağını söyledi.

Elitaş, ''Bu tasarılar için Meclis Cuma ve Cumartesi günü de çalışacak. Bitmemesi halinde 1 Temmuz Pazar günü için de çalışma kararı alınacak ama gruplarla görüşmemizde Cumartesi tatile girilmesi konusunda mutabakat oluştu. Tatili erteleyecek yeni bir düzenleme gelmesini beklemiyoruz '' dedi.

Suriye ile ilgili gelişmeler nedeniyle Meclis'in açık tutulması yönünde bir talep gelmediğini belirten Elitaş, Genel Kurul'da konuyla ilgili bir genel görüşme yapılmasının da planlanmadığını belirtti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.