Atatürk'ün manevi kızı kazada hayatını kaybetti
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Perşembe, 02 Ağustos 2012 09:02 tarihinde oluşturuldu
Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe, TEM otoyolunun Sakarya-Akyazı mevkisinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.
Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe (79), TEM otoyolunun Akyazı mevkisinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.
TEM Otoyolu İstanbul istikametine seyir halindeki Adnan Selçuk'un kullandığı 34 YUY 65 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarındaki bariyerlere çarptı.
Kazada, araç içinde bulunanlardan Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe, çarpmanın etkisiyle araçtan fırlayarak yola savruldu.
Adatepe olay yerinde hayatını kaybederken, araçta bulunan Ülkü Adatepe'nin eşi Emin Öke Adatepe ile araç sürücüsü Adnan Selçuk yaralandı.
Kazada omzu kırılan Emin Öke Adatepe ameliyata alındı.
Ülkü Adatepe'nin omzundaki kırık nedeniyle çiftin Ankara'ya gittiği, kazanın İstanbul'a dönüş yolunda meydana geldiği öğrenildi.
Ambulansla hastaneye sevki sırasında yakınlarıyla telefonda görüşen Adatepe, ''Ülkü Hanım'ı kazada kaybettik. Çok kötü bir kaza geçirdik. Ben iyiyim ama Ülkü Hanım'ı kaybettik'' dedi.
Kaza anını AA'ya anlattı
Kazada belinden yaralanan ve Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan araç sürücüsü Adnan Selçuk, kaza anını AA muhabirine anlattı.
Önlerindeki yolcu otobüsünün bir anda sol şeride geçtiğini anlatan Selçuk, kazanın da bu nedenle meydana geldiğini iddia etti.
Selçuk, ''Otobüs bir anda sol şeride kırdı. Ben de ona vurmamak için frene bastım. Frene basınca da olanlar oldu'' dedi.
Ülkü Adatepe
Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın evlatlık kızı Vasfiye Hanım ile Fransızca öğretmeni ve gar şefi Mehmet Tahsin Çukurluoğlu'nun kızı olan Ülkü Adatepe, 24 Ocak 1933'de Ankara'da dünyaya geldi.
Mustafa Kemal Atatürk, 9 aylıkken Çankaya Köşkü'ne aldırdığı Ülkü Adatepe, 6 yaşına kadar Atatürk'ün yanında, Çankaya Köşkü'nde yaşamıştı.
Başsağlığı mesajları
Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'nin vefatının ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Fenerbahçe Kulübü başsağlığı mesajı yayımladılar.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak
-
Eğitimin farklı ‘SES’leri Antalya’da buluştu
-
Ebeveynler için Maarif Modeli
-
11. YILIN EĞİTİMDE BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
-
Nida Koç Akademi Gelişim Odaklı Model ile eğitim sektörüne güç katıyor
-
Eğitimde Güçlü Stratejik İletişim: Halkla ilişkiler ve kurumsal iletişim ile marka değeriniz nasıl yükselir?
-
'Özel okulların yaklaşık %50 kapasitesi atıl durumda olacak'
-
İbrahim Taşel Ortaokulunun açılışını Bakan Yusuf Tekin yaptı
-
‘Okul standartları gelecekte global ölçekte değerlendirilecek’
-
Bakan Yusuf Tekin’den TÜSİAD konferansında 12 zor soru