banner

ODTÜ Genç beyinlerini arıyor




Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampusu Sürdürülebilir Çevre ve Enerji Sistemleri (SEES) tüm lise öğrencileri için Uluslararası Kavram Proje Yarışması (ICPC 2012) düzenlemektedir.

Başvuru için tıklayın

ODTÜ Genç Beyinlerini ArıyorODTÜ KKK Sürdürülebilir Çevre ve Enerji Sistemleri Yüksek Lisans Programı,Yetenekli lise öğrencilerini ICPC 2012’ye katılmaya ve sürdürülebilir bir gelecek sağlamak için fikirlerini sunmaya davet ediyor.

Dünyamızın 21. yüzyıldaki en önemli sorunlarına çözüm yolları bulmak üzere kurulan ve tüm Orta Doğu'da özel bir konuma sahip olan ODTÜ KKK Sürdürülebilir Çevre ve Enerji Sistemleri Yüksek Lisans Programı, lise öğrencilerine yönelik Uluslararası Kavram Proje Yarışması ICPC) düzenlemektedir. ICPC, Yaşamsal Üçlü olarak nitelendirdiğimiz Sürdürülebilir Çevre, Sürdürülebilir Enerji ve Sürdürülebilir Su Kaynakları konularında farkındalığını artırmak ve geliştirmek amacıyla tasarlanmıştır.

İlgilenen yarışmacıların önce iki kişilik bir takım oluşturması, Yaşamsal Üçlü ile ilgili bir sürdürülebilirlik sorununa çözüm oluşturabilecek özgün bir kavram proje geliştirmesi ve bu kavramı bin kelimelik İngilizce veya Türkçe bir yazı ve en fazla üç şekille anlatmaları beklenmektedir. Şekiller, hedef alınan problemi, kurgulanan kavram çözüm ve/veya işlem akışını görsel olarak anlatmak için kullanılabilecektir. ICPC web sitesi aracılığıyla toplanacak olan elektronik başvurular aşağıdaki ölçütler kapsamında bir jüri paneli tarafından değerlendirilecektir:

i.   Problemin Sürdürülebilirlikle İlişkisi,

ii.  Kavram Çözümün Özgünlüğü, Yapılabilirliği ve Etkinlik Derecesi,

iii. Yazı ve Çizim Kalitesi.

Üç finalist takım Haziran 2012’de projelerini jüri önünde sunmak üzere beş günlüğüne ODTÜ KKK’na tüm masrafları tarafımızdan karşılanmak üzere davet edileceklerdir. Birinci gelen takım üyeleri "Junior Green Brain of the Year, 2012" (Yılın Genç Yeşil Beyni, 2012) ünvanını kazanacaklardır. Yarışmada birinci, ikinci ve üçüncü olan takımlara, sırasıyla, 1000, 750 ve 500 Avro tutarında parasal ödül verilecektir.

ICPC 2012 Özet Kuralları:

Katılım: Uluslararası geçerliliği olan orta öğretim diploması veren lise öğrencileri

Takım Boyutu: 2 kişi

Tema: Yaşamsal Üçlü (Sürdürülebilir Çevre, Sürdürülebilir Enerji, Sürdürülebilir Su)

Başvuru Formatı: Problemi tanımlayan, önerilen kavram çözümü anlatan ve yapılabilirliği     tartışan ~1000 kelimelik İngilizce veya Türkçe öneri belgesi. Anlatımı görsel tanımlama, akış çizelgesi ve/veya kritik verilerle desteklemek üzere 1’le 3 adet arası şekil.

Başvuru Son Tarihi: 1 Mayıs

Başvuru Yeri : http://www.sees.ncc.metu.edu.tr/yonetim/icpc_insert.php web sayfasından (elektronik)

Değerlendirme: 5 Kişilik Jüri Paneli

(Kampusta Sunum Yapacak) 3 Finalistin Belirlenmesi: 15 Haziran

Ödül*:

Birinci: 1000 Euro

İkinci:      750 Euro    + 3 Finaliste KKTC Gezisi

Üçüncü: 500 Euro

Ölçütler - Başvurular şu ölçütlere göre puanlanacaktır:

Problemin südürülebilirlikle olan ilişkisi

Kavram çözümün özgünlüğü, yapılabilirliği ve etkinlik derecesi

Yazı kalitesi

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.