banner

Okullarda radikalleşmeyle mücadele eğitimi




Okullarda radikalleşmeyle mücadele kapsamında öğretmenlere özel eğitim verilecek

Hollanda’da öğretmenlere, gençler arasındaki radikalleşmenin önlenmesi amacıyla özel eğitim verilecek.

Eğitim Bakanlığı tarafından konuyla ilgili meclise gönderilen yazıda, eğitimin Terörle Mücadele ve Güvenlik Koordinatörlüğü ile Sosyal İşler Bakanlığı’na bağlı bir ekip tarafından verileceği bildirildi.

Bütün okulları kapsayacak ücretsiz eğitimle öğrencilerin radikal düşüncelere kaymalarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Yerel yönetimlere bu konuda önemli görev düştüğüne işaret edilen yazıda, aşırı düşüncelerin etkisi altında Ortadoğu’ya giden öğrencilerin eğitim harçlarının durdurulabileceği kaydedildi. Ayrıca, ulusal güvenliği tehdit eden aşırılıkla etkin mücadele edilmesi gerektiğine vurgu yapılarak, gençlere demokratik değerlerin anlatılmasının önemi üzerinde duruldu.  

Bakanlık, ayrıca, radikalizmin önlenmesi çerçevesinde okul ve yerel yönetimlere yardım edecek ulusal bir müdahale ekibinin oluşturulacağını da açıkladı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.