banner

Öyle bir şey yaptı ki, dünya onu konuşuyor!




ABD'de yaşayan henüz 5 yaşındaki Kristoffer Von Hassel, Microsoft'un güvenlik açığını bulan en küçük 'kaşif' oldu.

Microsoft'un popüler oyun servisi Xbox Live'deki büyük bir açığı keşfeden Kristoffer Von Hassel dünyanın dilinde... Babasının Xbox Live hesabına parolayı bilmediği halde girmeyi başaran Hassel, bunun için herhangi bir hack yöntemi kullanmadı. Sadece 'space' yani 'boşluk' tuşuna defalarca basan ve şifre hanesini doldurduktan sonra 'Enter' tuşuna tıklayan Hassel bu şekilde hesaba giriş yapmayı başardı.

'Space' butonuna defalarca basarak herhangi bir hesabın açılabildiğinin ortaya çıkmasıyla baba Robert Von Hassel durumu Microsoft'a bildirdi. Söz konusu açığı hızlıca kapatan Microsoft ise bu dev hatayı keşfettiği için Hassel'a 50 dolarlık para ödülü ve ücretsiz Xbox Live aboneliği hediye etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.