İTK’lı öğrenciler Matematiğin gizemli dünyasına yolculuk yaptılar
- Ayrıntılar
- Kategori: Özel Okullar
- Pazartesi, 19 Ekim 2015 14:50 tarihinde oluşturuldu
İzmir Özel Türk Koleji Anadolu ve Fen Lisesi 9. sınıf öğrencileri 2007 yılında kurulan ve kurulduğu günden itibaren genç nesilleri matematik hakkında düşünmeye ve araştırmaya yönelten Nesin Matematik Köyü’nde, Türkiye’nin en iyi matematikçilerinden biri olan Prof. Dr. Ali Nesin matematiğin gizemli dünyasına yolculuk yaptılar.
Farklı günlerde gerçekleştirilen Nesin Matematik Köyü Gezilerinde İTK’lı öğrencilere matematik İTK matematik öğretmenlerinden Nureddin Şimşek, Ömer Ceyhan, Koray Kinson, Olcay Özel, Hazal Ağırbaş, Onur Barata, İsmail Hacı Haliloğlu ve İTK müdür yardımcılarından Vedat Yılmaz, Aylin Öğünç ve Murat Gil eşlik etti.
Matematiğin günlük yaşamdaki yeri, matematiksel düşüncenin önemi ve matematiksel bilginin sorgulama temelli bir bilgi olduğunun öğrencilere kavratılması için düzenlenen gezide, Türkiye’nin en iyi matematikçilerinden biri olan Prof. Dr. Ali Nesin ile tanışma şansını da elde eden İTK’lı öğrenciler ve öğretmenler matematik ile dolu bir gün geçirdiler.
Öğrenciler matematik üzerine çalışmalar yaptılar
İTK’lılar ilki 2011 yılında düzenlenen Bahattin Tatış- Yarınlarda Var Olmak Ödülleri’nde Bilime Katkı Ödülü’nü alan Prof. Dr. Ali Nesin ile matematik üzerine çalışmalar yaptılar, Nesin Matematik Köyü hakkında bilgi aldılar ve köyü gezdiler.
İzmir Özel Türk Koleji Matematik Zümre Başkanı Nureddin Şimşek, 21. yüzyılın sadece bilgiyi anlayan değil bunu kullanan ve hatta günlük hayata adapte ederek, sorgulayan, araştıran bireylere ihtiyaç duyan bir çağ olduğunu belirtti. Şimşek, bu yüzden matematik alanında İzmir Özel Türk Koleji öğrencileri ile yapılan bu çalışmaların öğrencileri araştırmaya yönelttiğini ve matematiğin farklı bir yüzüyle onları tanıştırdığının altını çizdi. Prof. Dr. Ali Nesin ve ekibine de yaptıkları çalışmalar için teşekkürlerini iletti.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İLGİLİ HABERLER
-
‘Öğrencilerimize birden fazla dilde yetkinlik kazandırarak, kültürel zenginlik ve iletişim becerisini geliştiriyoruz’
-
BİL, uluslararası eğitim programlarıyla öğrencilerine dünyanın kapılarını açıyor
-
YÖM Global Çatısı Altında Anaokulundan Üniversiteye Türkiye’nin Dünyaya Açılan Penceresi Olacağız!
-
‘Çift diploma, öğrencilerimize sadece bir belge değil, alternatif bir gelecek sunuyor’
-
Global Vatandaşlar Yetiştiren Yabancı Dil Ağırlıklı Eğitim: Girne Kolejinin Uluslararası Eğitim Vizyonu
-
‘56 yıldır niteliği, bilimi, kültürel gelişimi merkeze alan bir eğitim veriyoruz’
-
Kadın değişirse tüm toplum değişir!
-
‘Kadınların liderliğiyle daha güçlü ve sürdürülebilir bir eğitim modeli oluşturuyoruz’
-
‘Kadınların karar alma süreçlerine dahil olması geleceğin eğitim sistemini daha güçlü kılacak’
-
56 Yıllık Eğitim Yolculuğu: Eğitim Bilimleri'nin Başarı Hikayesi