banner

Kişiye özel eğitim Devr-i Alem Eğitim Kolejleri’nde




Bir Eduprofill Investment AŞ yatırımı olan ve bireyi merkeze alan eğitim sistemi anlayışını benimseyen Devr-i Alem Eğitim Kolejleri, 2017-2018 eğitim sezonu ile birlikte Kağıthane’deki dev kampüsüne öğrencilerini yetiştirmeye başlıyor. Devr-i Alem Eğitim Kolejleri anaokulu, ilköğretim ve lise seviyesinde eğitim verecek.

devri_alemAdını Jules Verne’in romanlarından alan Devr-i Alem Eğitim Kolejleri, kendi ‘devr-i ālem’ini çocuklar için akademik eğitimin yanı sıra sanatsal ve sportif alanları da katarak gerçekleştirmeyi hedefliyor. Eğitime özel bir mimariyle 14.000 metrekare kapalı alana tasarlanan ilk kampüsünü Kağıthane’de açan Devr-i Alem Eğitim Kolejleri’nin eğitim sistemi “Hayatın merkezi sensin” mottosu üzerine kurulu. Devr-i Alem’in toplumsal gelişimin, bireysel gelişimden geçtiği felsefesi üzerinden ilerlettiği eğitim sistemindeki en temel fark ilkokul dönemi itibariyle öğrencilerini, kendine has yetenek ve becerileriyle bir birey olarak ele almasında yatıyor. Her öğrenci için özel olarak hazırlanan ‘Bireysel Gelişim Raporu’ ile kişiye özel eğitim sistemi, kendi kazanımları doğrultusunda branş dersliklerinde uygulanıyor.
Öğretmenler öğrencilerini, kendi branş derslerinin gerektirdiği materyallerle donatılmış sınıflarında misafir ediyorlar. Branş dersliği uygulaması ile tüm dersleri teorik bilgilerinin yanı sıra uygulama olanağını da maksimum düzeyde sunan, her bir öğrencinin ihtiyaç duyduğu eğitime yönelik planlamaya olanak sağlayan derslikler, işbirlikli öğrenme ile dinamizm kazanıyor.

devri_alemSÜREÇ ANAOKULUNDAN BAŞLIYOR!
Devr-i Alem Eğitim Kolejleri’nin anaokulu, 36 aylık yaş grubuyla başlayıp tüm okul öncesi süreci boyunca hizmet vermek üzere planlanmış, deneysel bir yaşam alanı sunuyor. Çocukların ince kas ve motor becerilerinin yanı sıra kişiliklerinin de şekillendiği okul öncesi dönem, Devr-i Alem eğitim felsefesi içerisinde bir oyun süreci olarak ele alınıyor. Çocuğun bu oyun süreci içerisinde yakın çevresiyle sosyalleşmeye başlayıp, katman katman genişleyen bir atmosfer diziniyle kendisini çevreleyen tüm dünyayı deneyimlemesi hedefleniyor. Ölçme ve değerlendirme sistemini temel alan ilkokulu ise her bir öğrenciyi, kendi akademik düzeyi üzerinden eğitmeye başlıyor. Okula başlayacak öğrenciler “Akademik Düzey”, “Kişisel Beceriler Düzeyi” ve “Bireysel Öğrenme Düzeyi” olarak ayrı ayrı değerlendiriliyor. Akademik düzey, yabancı dil, sosyal bilimler, fen bilimleri, edebiyat ve Türkçe’ye olan hakimiyetlerinin, seviyelerine göre ölçümlendiği sınavlar bütününden oluşuyor. Yabancı dil seviye ölçümünde, uluslararası eşdeğerliliğe sahip ‘Pearson Placement Test Programı’ uygulanıyor. Kişisel Beceriler Düzeyi ise, öğrencilerin; bilişsel, psikososyal, fiziksel ve yetenek yönetimi başlıkları altında değerlendirilen becerilerinin saptanması ve bireysel gelişim süreçlerine doğru yön verilmesine rehberlik eden programın, başlangıç adımı.

GLOBAL DÜNYANIN DİJİTAL ÇOCUKLARI
Eduprofill deneyimiyle yola çıkan okulun, akademik yapılanmasını ve öğrenme ortamlarını uluslararası eğitim standartlarına tam uyumlu olarak tasarlandı. Devr-i Alem Eğitim Kolejleri, çağdaş eğitim yaklaşımı, İngilizce eğitimine verdiği önem ve uluslararası işbirlikleriyle öğrencilerine evrensel kimliğe sahip dünya vatandaşları statüsünü kazandırmayı hedefliyor. Yabancı dil eğitimi ana sınıfından başlayıp lise son sınıfa kadar giderek yoğunlaşan bir programla uygulanıyor. İngilizce eğitiminde, ezber yöntemi yerine deneyimleme, anlama ve ilişkilendirme yöntemlerinin ön planda olduğu bütünsel yaklaşım sunuluyor. Uluslararası Eğitim Programları ile öğrencilerin bilim, sanat ve spor faaliyetlerinde birçok festival, etkinlik, proje ve çalışma gruplarına katılmasına da olanak sağlayabilecek altyapıyla yola çıkıyor. Ayrıca, eğitimine yurtdışında devam etmek isteyen öğrenciler için sınav hazırlık, okul iletişim/seçimi ve diğer konularda danışmanlık hizmeti de yine çocukların geleceğini şimdiden düşünen Devr-i Alem Eğitim Kolejlerine emanet.

devri_alemÖĞRENCİLERE ÖZEL YAŞAM ALANI
Devr-i Alem Eğitim Kampüsü, başlangıç itibariyle bir eğitim kampüsü olsa da öğrencilerin her gününü rahatlıkla geçirebileceği, hayatın içinden bir yaşam alanı olarak da planlandı. Kampüs; kütüphane, gösteri sanatları merkezi, yüzme havuzu, spor akademisi gibi özel tesislerin yanı sıra; kafeteryaları, rekreasyon alanları, özel sınıfları ve bahçe donatılarıyla büyük bir şehrin olası tüm mimari ihtiyaçlarının yerleştirildiği kavramsal bir yaşam alanı. Çünkü Devr-i Alem Eğitim Kolejleri öğrenme ortamı kavramını, fiziksel çevreden çok daha geniş bir eğitim atmosferi olarak tanımlıyor. Bu nedenle dijital ortamlardan masalara, duvarlara, tüm kapalı ve açık mekanlara kadar her alana öğrenmeye ve öğrenmeyi hayat boyu devam ettirmeye hizmet edecek bir bakış açısı getiriyor. Akademik, sanatsal ve sportif başarı, Devr-i Alem Kolejleri’nin temel eğitim vaatlerini oluşturuyor. Bu anlayışla tasarlanan müzik atölyeleri, akustik yalıtımı ve seyirci üniteleriyle profesyonel bir sahne ile aynı özellikle tasarlandı. Her türlü enstrünanın temel eğitiminin verildiği müzik atölyeleri, şan ve koro çalışmalarıyla müzik coşkusunu profesyonel bir eğilim olarak öğrencilerin gönlüne yerleştirmeyi hedefliyor. Müzik atölyelerinde eğitim gören öğrencilerin özel yetenekleri, 450 kişilik gösteri sanatları merkezinde seyirciyle buluşaması planlanıyor.

“20 yılı aşkın eğitim sektörü deneyimine sahip Sezai Eyüpoğlu tarafından kurulan EduProfill Investments, bireysel ya da kurumsal girişimcilerin, sermaye hacimlerinin kapasitesi oranında bilfiil ya da EduProfill ortaklığıyla proje geliştirebilmelerini sağlıyor. Ve bunu yaparken, alışılmış franchising kalıplarının dışına çıkarak yatırımcıya farklı ve avantajlı seçenekler sunuyor.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.