banner

Ahmet Ay: Hepimiz yaşam boyu öğrenciyiz




Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Ay, Çizgi Koleji öğrencilerini sorularını yanıtladı. Silivri’de sosyal kültürel ve sportif etkinliklerde öncü bir ilçe olmak adına okullara ve öğretmenlere tam destek verdiklerini belirten Ay, “Öğrenmenin yaşı olmadığına da inanıyorum. Aslında hepimiz yaşam boyu öğrenciyiz.” diye konuştu.

cizgi_koleji_ropSayın Ay, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak, sorumluluk alanlarında eğitimi nasıl yönetiyorsunuz? Nasıl bir yöneticisiniz?
Bakanlığımızca uygun görülen tüm sorumluluk alanlarıma ait çalışmalarımda öncelikle zamanı planlı bir şekilde kullanarak görev ve projelerin verimli bir şekilde yürütülmesine hassasiyet gösteriyorum. Zamanın etkin kullanımı verimlilik ile doğru orantılıdır. Her yönetici için, çalışma ortamında huzuru sağlayıp, mutluluğu ve verimliliği artırmak öncelikli hedeftir. Erken karar vermek yerine farklı fikirleri değerlendirip tüm seçenekleri önüme koyarak konu hakkında değerlendirme yapmaya gayret ediyorum.
Silivri İlçesi’nde eğitim – öğretim ortamını iyileştirmek için neler gerçekleştirdiniz? Hayat geçirdiğiniz projelerini hakkında neler söyleyebilirsiniz?
Sosyal kültürel ve sportif etkinliklerde öncü bir ilçe olmak adına okullarımıza ve öğretmenlerimize desteğimiz tamdır. Her yıl eylül ayında Sosyal Kültürel Etkinlikler Kitapçığı oluşturularak bu faaliyetlerin planlı ve düzenli yürütülmesi sağlanmaktadır. Örneğin Sayfalardan Hayata Kitap Okuma Projemiz bu yıl 4. yılına başladı. Bununla birlikte Hayalimdeki Okul Bahçesi, Öncü Şahsiyetler, KÖPRÜ- Kültürümüzü Öğreniyoruz projesi gibi pek çok çalışmayı yürütmekteyiz. İlçemizde Münazara, Güzel Şiir Okuma, Bilgi Kültür, İstiklal Marşını Güzel Okuma, Güzel Türkçemizi Güzel Konuşalım gibi yarışmalar ile eğitim kalitemizi yükseltmeye devam ediyoruz. İlçemiz sportif faaliyetlerde de hem lisanslı öğrenci sayısı hem de ulusal başarıları ile öne çıkmaktadır.
Silivri’nin eğitimle ilgili ihtiyaçları neler, bunların giderilmesi için nasıl çözümler üretiyorsunuz?
Bölgemiz eğitim ihtiyacı bakımından pek çok ilçeye göre avantajlı durumdadır. Eğitim öğretimi olumsuz etkileyecek düzeyde ihtiyaca sahip bir ilçe olmamakla beraber onarım bakım çalışmaları ve inşaatına başlanacak okul projeleri mevcuttur.
Szi de bizler gibi okul sıralarında oturdunuz. O günlerden aklınızda kalanlar nelerdir? Nasıl bir öğrenciydiniz?
Ben mizacım gereği sakin bir öğrenciydim. Okumaya küçük yaştan itibaren hep meyilli oldum, merak duydum. Spora ilgim de hep vardı; masa tenisi, satranç gibi etkinliklerin içinde oldum. Öğrenmenin yaşı olmadığına da inanıyorum. Aslında hepimiz yaşam boyu öğrenciyiz.
Kariyer hayatınıza karar veirken neden öğretmenliği seçtiniz? Bu kararınız etkileyen unsurlar hakkında neler söyleyebilirsiniz?
“İlim tahsil etmek insanlar üzerine farzdır. Bir insanın gerçek zenginliği, onun bu dünyada yaptığı iyilikleridir.” gibi sözlerle büyüdük. Öğretmenlik peygamber mesleğidir. Ben meslek seçerken uzun vadede genç nesle faydam olacağına inanarak bu mesleğe yöneldim. Her mesleğin ayrı bir önemi ve ayrı bir değeri vardır şüphesiz ama öğretmenlik, insan yetiştirme işi, başlı başına bir değerdir.
Öğretmenlik, idarecilik ve şimdi de İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak eğitime hizmet veriyorsunuz. Eğitime yönelik hayalleriniz ve hedefleriniz neler?
Öğrencilerin eğitimden en üst düzeyde yararlanabilmesi ve bunun sonucunda bilimde ileri, ahlakı sağlam, milli duyguları gelişmiş, değerlerine sahip çıkarak onları yücelten geleceğin öncü insanlarının yetiştirilmesinde çağın gerektirdiği olumlu katkıları sağlamak her zaman hedefimdir.
AHMET AY
1962 yılında Kırklareli / Kofçaz Elmacık köyünde doğdu. İlk ve Ortaöğretimi Kırklareli’nde tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1985 yılında mezun oldu. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Eğitim Yönetimi ve Denetimi Yüksek Lisans programını başarıyla tamamlayarak Eğitim Yönetimi Bilim İnsanı unvanını aldı.
Avcılar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde başladığı öğretmenlik hayatına Bakanlığa bağlı çeşitli okullarda öğretmen ve idareci olarak sürdürdü.
2009-2011 yılları arasında Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak görev yaptı. 20 Haziran 2014 tarihinden itibaren kurumumuzda İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

KÜNYE:
• Ahmet Ay
• Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi
• Bölgenin nüfusu: 170. 523
• Resmi ve Özel Okul Sayısı: 128
• Öğrenci Sayısı: 29.160
• Öğretmen Sayısı: 1.728
• Derslik Sayısı: 1.369

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.