banner

Öğrencilerimize yurt dışında seçkin üniversitelere giriş imkânı sunuyoruz




Dilek Cambazoğlu / CEO – Girne Koleji
 dilek_cambazoglu“Uluslararası ofisimizin çalışmalarıyla birlikte başta Birleşik Krallık olmak üzere, Amerika, Kanada, Avusturalya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Avrupa’nın dünya genelinde 500'den fazla üniversite ve diğer eğitim kurumlarıylaüzere kurumsal iş birliklerimiz bulunuyor.Kanada’da bulunan liselerle yaptığımız iş birliği ile öğrencilerimizin dünyadaki tüm üniversiteler tarafından tanınan bir lise diploması alabilmelerini sağlıyoruz.” 

Öğrencilerinize dünya vatandaşı kimliği kazandırmak için uluslararası eğitim işbirlikleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?
Girne Koleji olarak öğrencilerimize dünya vatandaşı kimliği kazandırmak için bütünsel dil gelişimi metodu ile iletişim yeterliliği, evrensel katılım ve okuryazarlık alanlarında yetkinlik kazandırmak adına dil eğitiminde iletişim odaklı sözlü ve yazılı platformlar oluşturduk. Yoğun İngilizce Programı, Online Öğrenme Platformları ile zenginleştirilmiş, anaokulundan lise mezuniyetine kadar bilgi, beceri ve deneyimin bütünleştiği bir odakla öğrencilerimize dünya vatandaşı kimliğinde mezuniyet sağlıyoruz.
Yabancı dil ve iletişim becerileri çerçevesinde akademik müfredatımızı Girne Amerikan Üniversitesi deneyimli Eğitim Fakültesi kadrosuyla ile birlikte, CEFR (Avrupa Ortak Dil Çerçevesi) temelli, uluslararası standartlarda hazırlamakta, iletişim deneyimi ve sosyal yeterlilik alanlarında geliştirmekteyiz. Yabancı dil derslerimizi sözel iletişimde konuşma ve dinleme becerilerini kullanabilme yeteneğine odaklanan bir yaklaşım olan Oracy Yaklaşımı ile planlamaktayız. Bu yaklaşımın dört temel beceri alanı bulunmaktadır: Fiziksel, dilbilimsel, bilişsel, sosyal ve duygusal beceriler.
Cambridge, Türkiye ile stratejik iş birliği anlaşması imzalamış bulunuyoruz. Yabancı dil eğitiminde dünyanın en önemli kuruluşlarından biri olan Cambridge ile yeni ve farklı projelerimizi yeni eğitim-öğretim yılında hayata geçireceğiz
. Yaptığımız diğer işbirliği ile kampüslerimizde sınav merkezi olarak gerçekleştirilen Cambridge Assessment English sınavları ile öğrencilerimize uluslararası dil sınavları ile tanışma fırsatı ve onların uluslararası kriterlerle değerlendirilmeye başlamalarını sağlıyoruz. Cambridge Assessment English sınavları, İngilizce konuşulan, dünyanın her yerindeki okullar, üniversiteler, özel ve kamu sektörü işverenleri tarafından bilinir ve tanınır. Cambridge Assessment English sınavındaki başarı, öğrencilerimize İngilizce seviyelerini gösteren uluslararası kabul görmüş bir sertifika sağlar.
Ayrıca öğrencilerimizin çok kültürlü bir ortamda eğitim alması ve yurt dışı deneyimi yaşamaları için birçok yeni iş birlikleri oluşturduk. Öğrencilerimizin yurt dışında en prestijli eğitim kurumlarında eğitim programlarına dahil olması, yaz kamplarına gitmesi ve kültürel turlara katılmasını sağlıyoruz. EUPS ile başta Birleşik Krallık, Kanada ve ABD olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesi ve Avusturalya'da bulunan eğitim kurumları ile okulumuz arasında kurumsal bir iş birliği oluşturuyoruz. Tabii uluslararası ofisimiz öğrencilerimizin yurt dışı hayallerini gerçekleştirmeleri için ciddi çalışmalarda bulunuyor. Tematik kamplar, dil okulları, lise değişim programları buna birkaç örnek olabilir. Öğrencilerimizin gelişen dünyada farklı diller öğrenebileceği, yeni kültürler tanıyabileceği, kariyer planını oluşturabileceği ve sınırları aşarak kendini gerçekleştirebileceği bir süreç yaratıyoruz.

girne_koleji_dunyaÇOK YÖNLÜ DİPLOMA SEÇENEĞİ OLAN KURUMLARI TERCİH EDİYORUZ

Yurtdışında anlaşma yaptığınız okulları nasıl belirliyorsunuz?
Anlaşma yapacağımız okulun uluslararası alanda tanınır olması, kabul görmesi ve çok yönlü diploma seçeneğine sahip olması bizler için önemli bir kriterdir. Ayrıca okulun geçmişi, saygınlığı, uyguladığı programlar, öğrencilerimize sağladığı burs olanakları ve kariyer için sağladığı olanaklar okulların tercih etmemizde önemli rol oynar. Anlaşma yapacağımız okulların eğitim kalitesini ve akademik ününü değerlendiriyoruz. Öğrencilerin iyi bir eğitim alabilecekleri ve yeteneklerini geliştirebilecekleri okullar tercih ediyoruz. Anlaşma yapacağımız okulların, öğrencilerin kültürel anlamda rahat adapte olabileceği ve uyum sağlayabileceği yerler olmasını önemsiyoruz. Kültürel ilişkiler ve etkileşim fırsatlarını da göz önünde bulunduruyoruz. Alan ve Program Uyumu önemsediğimiz bir diğer kriter. Öğrencilerimizin ilgi alanlarına ve kariyer hedeflerine uygun programları sunan okulları tercih ediyoruz. Anlaşma yapılacak okulların, liselerin öğretmenleri ve öğrencileri için araştırma ve işbirliği fırsatları sunması da önemli bir faktördür. Ortak projeler, konferanslar veya atölyeler gibi etkinlikler bu kapsamda değerlendirmeye alıyoruz.
Bir diğer göz önünde bulundurduğumuz durum da tabii ki anlaşma yapacağımız okulların maliyeti ve öğrencilerimizin finansal durumu oluyor. Burada uluslararası ofisimiz ile birlikte uygun maliyetli okullar bularak öğrencilerimiz için daha erişebilir okullar da eğitim almasını önemsiyoruz.

 

Hangi ülkelerin eğitim kurumlarıyla ikili iş birliği yapıyorsunuz?
Girne Amerikan Üniversitesi kuruluşu olarak kendi öğrencilerimizin kampüsümüzde yaz okullarıyla 135 farklı ülkeden öğrencinin bulunduğu üniversitede global bir deneyim yaşamalarını sağlıyoruz. Aynı zamanda uluslararası ofisimizin çalışmalarıyla birlikte başta Birleşik Krallık olmak üzere, Amerika, Kanada, Avusturalya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Avrupa’nın birçok farklı ülkesinin önde gelen eğitim kurumları ile ikili anlaşmalar yapıyoruz. Örnek verecek olursak öğrencilerimiz Brunel Üniversitesi Yaz Okulu programına katılabiliyor. Ayrıca, EUPS akreditasyonuna sahip olan bir kurum olarak öğrencilerimize yurt dışında yetenek ve ilgilerine göre %100 üniversiteye yerleşme garantisi sunarak başarı yolculuklarında ilk adımlarını atmalarını sağlıyoruz.

 

ÇİFT DİPLOMA İLE DÜNYADAKİ EN SAYGIN ÜNİVERSİTELERE SINAVSIZ GİRİŞ
Çift diploma olanakları öğrencilere hangi avantajları sağlıyor?
“Dünyanın Kapıları Sana Açık” mottomuz ışığında, öğrencilerimize yurt dışında bulunan seçkin üniversitelere giriş imkânı da sunuyoruz. Online Kanada Çift Diploma Programı ile öğrencilerimizi Global Müfredat vizyonumuz ile buluşturarak evrensel kabul kriterlerine göre güçlü bir transkriptle mezun olmalarını sağlıyoruz. Uluslararası ofisimiz öğrencilerimizin Kanada’da bulunan liselerle yaptığı iş birliği ile dünyadaki tüm üniversiteler tarafından tanınan bir lise diploması alabilmelerini sağlıyor. Bu programların en büyük avantajı çift diplomaya sahip olmanın yanı sıra, İngilizce derslerinden yeterli puan alınması takdirinde hemen hemen tüm üniversitelerde kabul gören bir İngilizce seviyesine sahip oluyorsunuz. Bu programların en büyük avantajı uluslararası geçerli çift diplomaya sahip olmaktır. Yanı sıra İngilizce derslerinden yeterli puan alınması takdirinde öğrenciler hemen hemen dünyadaki tüm üniversitelerde geçerli bir İngilizce dil seviyesine sahip olurlar.

Ayrıca öğrencilerimizin alacağı seçmeleri dersler başvurmak istedikleri programlara kabul şansını artırıyor. Tabii en önemli avantajlarından biri Kanada'daki üniversitelere direkt başvuru hakkına sahip oluyorlar. Öğrencilerin okul sürecinde alacağı seçmeli dersler aynı zamanda kişisel ve kariyer anlamında öğrencinin gelişmesine de olanak sağlıyor. Çift diploma sahibi olan öğrencilerimiz dünyadaki en saygın üniversitelere sınavsız bir şekilde girişte avantaj yakalıyor.

 

YURTDIŞI BURSLULUK SINAVI
Lise ve üniversite eğitimini yurt dışında sürdürmek isteyen öğrencilere yönelik nasıl programlar uyguluyorsunuz?
Öncelikle bu sene yurt dışında lise okumak ya da değişim programına başvurmak isteyen öğrencilerimize yönelik bir bursluluk sınavı organize edeceğiz. Burs programları öğrencilerin yeteneklerine, başarılarına ve akademik yönelimlerine göre kategorize edilecek. Tabii üniversite kısmı için daha farklı adımlar atıyoruz. Alanında Türkiye'nin en büyük ve güvenilir firması olan Endless Abroad ile uluslararası alanda birçok iş birliğinde bulunuyoruz. EUPS akreditasyonuna sahip bir okul olarak öğrencilerimiz sınava girmeden yurt dışında bulunan en prestijli üniversitelerden %100 kabul alma fırsatı yaşıyor. Uluslararası ofisimiz okulumuz adına başta Birleşik Krallık olmak üzere dünya genelinde 500'den fazla üniversite ve diğer eğitim kurumlarıyla kurumsal iş birliklerinde bulunuyor.

Öğrenciler hangi burs programlarıyla yurt dışında eğitim olanağına sahip olabilirler?
Yurtdışında yüksek öğretim yapmak isteyen öğrencilere birçok burs imkanı sunulmaktadır. Kısmi ya da tam burs olarak değişen burs olanakları öğrencilerin başarılarını ödüllendirip desteklemektedir. Okullar, öğrencilerin başarı durumuna ve diğer faktörlere göre burs seçenekleri sunarlar. Bu burslar sanat, spor, akademik başarı ve ihtiyaç bursları olarak ayrıştırılır. Bu burslar ile öğrencilerin maddi açıdan desteklenmesini sağlarken aynı zamanda farklı akademik ve sosyal avantajları da beraberinde getirir.
Yurt dışında öğrenciler için burs imkanları oldukça yüksektir. Uluslararası ofisimiz yurt dışında eğitim alacak öğrencilerimizi en doğru şekilde yönlendirerek ihtiyaçlarına uygun burslar bulup kriterlere en uygun şekilde başvuru yapmalarını sağlamaktadır. Ayrıca öğrencilerimiz EUPS akreditasyonu sayesinde dünyanın en prestijli okullarından öncelikli ve okulumuza özel burs kazanma imkanına sahip oluyorlar.

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.