TED, Kanada’ya açılıyor
- Ayrıntılar
- Kategori: Özel Okullar
- Salı, 06 Kasım 2012 11:08 tarihinde oluşturuldu
Türk Eğitim Derneği (TED) ve Kanada Hükümeti arasında eğitim anlaşması imzalandı. Anlaşma çerçevesinde, öncelikle Kanada'nın Nova Scotia eyaletindeki okullar ile TED okulları arasında öğrenci değişimleri başlayacak.
TED ve Kanada arasında karşılıklı öğrenci değişimini de kapsayan eğitim anlaşması imzalandı. Kanada Büyükelçiliği’nde yapılan toplantıya Kanada Büyükelçisi John Holmes, TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Nova Scotia Uluslararası Öğrenci Değişim Programı Başkanı Gerry Pitmen, ISE (International Services in Education) Türkiye Merkez Ofis Müdürü Nuran Akman ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan katıldı.
Anlaşmanın imzalanmasından önce programın detaylarına ilişkin taraflarca konuşmalar yapıldı. Kanada Büyükelçisi Holmes, Kanada ile Türkiye arasındaki ilk eğitim anlaşmasının olacağını belirterek, Nova Scotia’daki okullarla TED okullarının çok iyi eşleşeceğini söyledi. Yabancı öğrencileri Kanada’da görmenin kendileri açısından önem arz ettiğini dile getiren Holmes, Kanada’da 240 bin tane yabancı öğrencinin eğitim gördüğünü kaydetti.
Bilginin günümüzde sınır tanımadığını ve gençlerin çağın getirdiği tüm olanaklardan yararlanması gerektiğini ifade eden TED Genel Başkanı Pehlivanoğlu, “İlk etapta 50 TED’li öğrenci bir dönem Kanada’da okurken diğer grup öğrenci de Kanada’da 1 yıl geçirerek hem TED Koleji hem de Kanada’da lise diplomasına sahip olacaklar. Kanada lise diplomasına sahip TED’li öğrenciler diledikleri taktirde Kanada üniversitelerinde dil şartı olmadan sadece not ortalamasını göstererek girebilecekler” dedi. 2013 Eylül ayında Nova Scotia eyaletinden gelecek öğrencilerin de Türkiye’de 1 dönem geçirerek mevcut İngilizce okutulan eğitimi de alarak mevcut Türkçe dil eğitimi alma fırsatı bulacaklarını belirten Pehlivanoğlu, Nova Scatia eyaleti ile TED okulları arasında İngilizce dil öğretmenliğinde de karşılıklı müfredat ve program ortaklığının başlatılacağını bildirdi. Bu sayede Nova Scotia eyaletinde öğretmenlerin Şubat 2013’te ilk çalışma toplantısı için Türkiye’ye geleceklerini ve TED okullarındaki meslektaşlarıyla buluşacaklarını vurgulayan Pehlivanoğlu, “Dünya standartlarını yakaladığımız TED okullarındaki öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz için bu işbirliğinin yeni ufuklar açacağına inanıyoruz” diye konuştu.
Çeşitlilik kavramının Nova Scotia programı için çok önemli olduğunu söyleyen Nova Scotia Uluslar arası Öğrenci Değişim Programı Başkanı Pitmen,“Yaptığımız bu program ile Kanadalı öğrenciler de çeşitli ülkelerden arkadaşlar edinecekler. Bu programa dahil olan öğrencilerin çok iyi bir eğitime maruz kalacakları gibi hem de tamamen İngilizce olan bir eğitim görecekler” açıklamasında bulundu.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İLGİLİ HABERLER
-
‘Türkiye’nin tamamında karşılık bulan bir eğitim modeli geliştiriyoruz’
-
‘Yeni Nesil Öğretmen, bir öğrenme mimarıdır’
-
‘Değişen Dünyada Öğretmenlik: Yeniden Tanımlanan Bir Meslek ve Yeni Bir Nesil’
-
BİL Eğitim Kurumlarında Yeni Nesil Öğretmen; teknolojiyi pedagojik bilgelikle harmanlayan bir eğitim lideridir
-
‘Geleceğin öğretmeni, bilgiyi dönüştürebilen öğretmendir’
-
‘Öğretmen artık bilgi aktarıcısı değil, bilgi küratörü rolünde’
-
Eğitim sistemimizi üç temel ilke üzerine inşa ettik; Veriye dayalı gelişim, Kişiselleştirilmiş öğrenme, Değerler merkezli yaklaşım
-
‘Bilişsel, duygusal ve dijital becerileri aynı anda geliştiren bir Öğrenme Ekosistemi oluşturuyoruz’
-
‘Gelecek Benim vizyonumuzu Türkiye’nin dört bir yanına yaymaya devam ediyoruz’
-
BİL Eğitim Kurumları dijital temelli çağdaş eğitim anlayışını sınıflara taşıyor


