banner

EKPSS 2014 başvuruları başladı Başvuru yapmak için Tıklayın




EKPSS’ye internetten başvuru nasıl yapılacak? EKPSS 2014 başvuru kılavuzu indir, EKPSS başvuru, sınav süresi ve sınav tarihleri, EKPSS başvuru ücreti ve banka adresleri, EKPSS başvuruları ne zaman sona eriyor? EKPSS kura sınav başvurusu nasıl ve ne zaman yapılacak? EKPSS saaç kaçta yapılacak? EKPSS soru sayısı ne kadar? EKPSS’de uygulanacak testler ve soru sayıları ÖSYM EKPSS 2014'le ilgili tüm merak edilenler egitimtercihi.com'da... 

EKPSS başvuru kılavuzu için Tıklayın

EKPSS 2014 başvuru formu için Tıklayın

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS) başvuruları 24 Şubat 2014 tarihinde başladı. 27 Nisan’da yapılacak 2014 EKPSS için adaylardan 25 TL sınav ücreti alınacak. Sadece kuraya katılacak olanlar için başvurular 12 Mayıs’ta başlayacak. 2014 EKPSS, 27 Nisan 2014 tarihinde 81 il merkezinde saat 10.00'da başlayacak ve tek oturumda yapılacak.

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS) için başvuruları 24 Şubat-7 Mart 2014 tarihleri arasında, sadece kuraya katılacaklar için ise 12-23 Mayıs 2014 tarihleri arasında ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr/ internet adresinde 24 Şubat’ta yayınlanan EKPSS 2014 başvuru kılavuzuna göre yapılacak. 27 Nisan’da yapılacak 2014 EKPSS için adaylardan 25 TL sınav ücreti alınacak. Sadece kuraya katılacak adaylardan 10 TL sınav ücreti alınacak. EKPSS 2014’e sadece kura ile başvuru yapacak olan adaylar sınav ücretini  12-23 Mayıs 2014 tarihleri arasında yatıracak.

EKPSS saaç kaçta yapılacak?

EKPSS, 27 Nisan 2014 tarihinde 81 il merkezinde saat 10.00'da başlayacak ve tek oturumda yapılacak.

EKPSS'de toplam süre ne kadar?

Sınavda adaylara engel gruplarına ve öğrenim düzeylerine uygun Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri uygulanacak. Testlerde toplam 60 soru bulunacak ve sınav süresi 60 dakika olacak. Adayların engel gruplarına ve öğrenim düzeylerine uygun hazırlanmış testler, adayların engel durumlarına göre sınav uyarlamaları ile gerçekleştirilecek.

EKPSS’de uygulanacak testler ve soru sayıları

Genel Yetenek Testi Soru Sayısı

1) Türkçe 15

2) Matematik 15

Genel Kültür Testi Soru Sayısı

1) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 10

2) Temel Yurttaşlık Bilgisi 6

3) Türk Kültür ve Medeniyetleri 3

4) Türkiye Coğrafyası 5

5) Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel, Kültürel ve

Güncel Sosyoekonomik Konular 6

EKPSS sınav ücretinin yatırılacağı bankalar 

Ziraat Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı

Halkbank’ın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı 

Akbank’ın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı

DenizBank’ın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Tüm PTT iş yerleri (KKTC’den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa) 

*Başvuru/sınav ücreti ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir. 

EKPSS'ye kimler başvuru yapabilecek?

2014 Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı'na (EKPSS); ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans/lisans programlarından mezun olan veya EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvuracaklardır.  Sınava girmesi gerekenbu adaylariçin başvuru süresi 24 Şubat 2014 tarihinde başlayacak, 7 Mart 2014 tarihinde sona erecektir.

Kuraya; ilkokul/ortaokul/ilköğretim ile özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu olan veya EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvuracaklardır. Bu adaylar sınava girmeyecek, sadece kuraya katılmak için başvuru yapacaklardır. Sadece kuraya katılmak için başvuru yapacak adaylar için başvuru süresi 12 Mayıs 2014 tarihinde başlayacak, 23 Mayıs 2014 tarihinde sona erecektir.

Adayların başvuru yapmak için ÖSYM Başvuru Merkezlerine gelmeden önce, bulunduğu adres ilindeki (varsa adres ilçesinde) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünden başvuru yapacağı engel grubunu belirtir onaylı Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini, kendileri için yukarıda belirtilen süreler içinde almaları gerekmektedir. Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesi yanında bulunmayan adayların başvuruları alınmayacaktır.

Ortaöğretim Kurumu (Okulu) Müdürlükleri ve ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri EKPSS’de ÖSYM Başvuru Merkezi olarak görev yapacaklardır. Başvuru Merkezleri başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alacaklardır.

EKPSS’ye internetten başvuru nasıl yapılacak?

2012-ÖMSS/kuraya başvuran adaylardan eğitim bilgileri ile engel grubu bilgisinde değişiklik bulunmayanlar, başvurularını ÖSYM’nin http://www.ais.osym.gov.tr İnternet adresinden bireysel olarak yapabileceklerdir.

Bu adaylardan eğitim bilgilerinde değişiklik olanlar başvurularını bir başvuru merkezinden yapacaklardır. Adayların değişikliğe esas belgelerinin aslını veya onaylı bir örneğini başvuruda yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

2012-ÖMSS/kuraya başvuran adaylardan engel grubu bilgisinde değişiklik bulunanlar, başvurularını

ÖSYM’nin http://www.ais.osym.gov.tr İnternet adresinden bireysel olarak 2012 yılı engel bilgileri ile yapabilecekler ancak; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünden yeni durumlarını gösterir

Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini 2014 yılı için yeniden edinecekler ve bu belge ile birlikte aday başvuru kayıt formunu ve engelli sağlık kurulu raporlarının onaylı bir örneğini, 14 Mart 2014 tarihine kadar ÖSYM’ye ulaştıracaklardır. Bu tarihten sonra ÖSYM’ye ulaşan belgeler işleme alınmayacaktır. Bu adayların yeni durumlarını gösterir Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesi ÖSYM sağlık komisyonlarınca incelenecek, sağlık komisyonlarınca uygun görülenler işleme alınacaktır.

Bireysel olarak İnternet aracılığıyla başvuru yapacak adaylar için başvuru ekranında; “2012-ÖMSS için beyan ettiğim Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini, 2014-EKPSS için de aynen kabul ediyorum” ifadesi yer alacaktır. Bu ifadeyi onaylayan adaylar 2014-EKPSS için bireysel olarak

İnternet aracılığıyla başvuru yapabileceklerdir. Bireysel olarak İnternet aracılığıyla başvuru yapan adaylar, başvurunun tamamlanması için “Başvuru işlemi başarıyla tamamlandı.” açıklamasını mutlaka

görmeli ve aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünü yazıcıdan alarak başvurunun diğer aşamalarında gerekebileceğinden özenle saklamalıdır.

2012-ÖMSS’ye ortaöğretim düzeyinde başvuran özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu olanlar 2014-EKPSS’ye katılamayacaklarından (Yönetmelik gereği kura işlemine alınacaklardır.), bu

adaylar, 2014-EKPSS başvuru süresi içinde başvurularını yapamayacaklar, kura için başvuruların başladığı tarihte başvuru yapabileceklerdir.

Bunun dışındaki tüm adaylar başvurularını bir başvuru merkezinden yapmak zorundadır. 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.