banner

Tıpta yan dal uzmanlık (YDUS) tercihleri başladı




Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (YDUS) tercihleri 22-26 Ocak 2015 tarihleri arasında alınacak. YDUS tercih tablosu ve kontenjanlar  ile YDUS tercih kılavuzunu indirmek için Tıklayın

ÖSYM, 2014 Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (YDUS) tercihlerinin 22-26 Ocak tarihleri arasında alınacağını duyurdu. Adaylar, bugünden itibaren YDUS tercihlerini 26 Ocak’a kadar ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak internet aracılığıyla yapabilecek. Yerleştirmeler,  2014-YDUS Başvuru Kılavuzunda yer alan ilke ve kurallara göre yapılacak. YDUS’a ait yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasında yayımlanacak, adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

YDUS tercihlerinde baraj puanı 45

ÖSYM’nin yayımladığı YDUS tercih kılavuzunda yer alan bilgilere göre, YDUS Puanı, 45 veya daha yüksek olanlar arasından seçme yapılacağından YDUS Puanı 45’ten düşük olan adayların yerleştirme işlemine dâhil edilmeyeceği belirtildi.

Kılavuzda yer alan açıklamaya göre, adayların Tablo 2, Tablo 3 veya Tablo 5'ten en fazla 30 tercih

Yapabilecekleri belirtilirken,aAskeri sağlık personeli olan adayların ise sadece Tablo 4'ten en fazla 30 tercih yapabilecekleri ifade edildi

YDUS tercih kılavuzunu indirmek için Tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.