banner

ÖSYS tercih robotu yayınlandı




ÖSYM, üniversite adaylarına yükseköğretim programları tercihlerinde rehberlik amacıyla hazırlanan "2016-ÖSYS Tercih Robotu"nu yayınladı.

 

osymÖSYM'nin internet sitesinden yer alan duyuruya göre, üniversite adayları, tercih robotuna "https://rehberlik.osym.gov.tr" adresinden ulaşabilecek.
Adaylara, tercihlerini belirlemelerinde yardımcı olmak amacıyla hazırlanan "2016-ÖSYS Tercih Robotu"’nda, "2016 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu"nda yer alan yükseköğretim programlarında üniversite adı, program adı, puan türü, programın bulunduğu şehir gibi alanlara göre arama yapılabilecek.
Adaylar, tercih robotu ile her bir puan türündeki başarı sıraları ile girmeyi düşündükleri yükseköğretim programlarına geçen yıl yerleşen en küçük puana karşılık gelen başarı sırasını karşılaştırarak girebilecekleri programları (tercihlerini) belirleyebilecek.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.