banner

YDS’de soru sayısı belirsizliği




Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı (YDS) başvuruları Çarşamba sona eriyor. Sınav öncesi adaylara YDS’de kaç soru sorulacağı hala belirsizliğini koruyor

Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı (YDS) başvuruları Çarşamba sona eriyor. YDS’ye bu yıl girecek aday sayısında büyük bir artış bekleniyor. KPDS, ÜDS’nin kaldırılması ve TUS gibi sınavlarda yer alan yabancı dil testlerinin de YDS’ye dahil olması başvuru sayısında artışa neden oldu. Bununla birlikte ÖSYM’nin 7 Nisan 2013 tarihinde yapacağı YDS sınavında sınav süresinin 150 dakika olacağı belirtilirken adaylara kaç soru yöneltileceği konusunda ÖSYM bir açıklama yapmadı. YDS sınavına girecek adaylar kendilerine kaç soru sorulacağını bilmeden sınava girecekler.

ÖSYM Başkanı Ali Demir, daha önce yaptığı açıklamada, sınavın KPDS ve ÜDS ile eşdeğer olacağını belirtmiş fakat soru sayısından bahsetmemişti. ÖSYM’nin sitesinde yayımlanan örnek sorular ise 19’ar sorudan oluşuyor.

YDS örnek sorular için tıklayın

YDS başvuru sayfası için tıklayın

  

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.