banner

Bakanlıktan, öğrenci ve velilere uyarı!




Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık "Yeni eğitim-öğretim yılına başlarken çocuklarımızın sağlığı için velilerimize TSE markalı ürünleri tercih etmeleri çağrısında bulunuyorum" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yeni eğitim ve öğretim yılı için kırtasiye alışverişi yapan velileri ürün güvenliği konusunda uyararak, "Yeni eğitim-öğretim yılına başlarken çocuklarımızın sağlığı için velilerimize Türk Standardları Enstitüsü (TSE) markalı ürünleri tercih etmeleri çağrısında bulunuyorum" dedi.

Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TSE'nin kırtasiye ve diğer okul ürünleri satın alınırken ürünün üzerinde CE işareti ve TSE markasının aranması gerektiği yönündeki uyarılarının özellikle velilerce dikkate alınmasını istedi.

Güvenilir markaların ürünlerinin satın alınmasının önemine işaret eden Işık, "Üreticisi bilinmeyen hiçbir ürünü satın almayın. Yeni eğitim-öğretim yılına başlarken çocuklarımızın sağlığı için velilerimize TSE markalı ürünleri tercih etmeleri çağrısında bulunuyorum" ifadesini kullandı. Işık, kırtasiye malzemesi alırken ayrıca yaş grubuna uygun ürünler tercih edilmesi gerektiğini de belirterek, şunları kaydetti:

"Uzakdoğu'dan gelen markasız, boyalı ve plastik baskılı okul ve beslenme çantaları, mataraları tercih edilmemelidir. Özellikle yoğun boya kokusu içeren, plastik baskılı beslenme çantası ve matara alınmamalıdır. Ürünlerin üzerinde sağlığa zararlı olmadığını belirten ibareler aranmalıdır. Öte yandan solvent içermeyen yapıştırıcılar tercih edilmelidir."

Bakan Işık, yeni eğitim-öğretim yılında bütün öğrencilere başarılar diledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.