banner

Yabancı dil öğrenmenin 10 altın kuralı




Dünyanın en büyük online dil öğrenme platformu “busuu”, kolay yabancı dil öğrenmenin 10 Altın Kuralı konusunda ipuçları veriyor. Her gün 20 dakika çalışmak, yabancı dilde film izleyip radyo dinlemek ve interneti kullanmak dil öğrenmeyi hızlandırıyor...

Dünyanın en büyük dil öğrenim platformlarından busuu, kolay yabancı dil öğrenmenin 10 Altın Kuralı konusunda ipuçları veriyor. Bu ipuçları, kursunuzla birlikte ve günlük hayatta pratik yaparken yabancı dili daha kolay öğrenmenizi sağlıyor.

busuu’nun kurucusu ve CEO’su Bernhard Niesner bu altın kuralların başında her gün çalışmanın ve eğlenerek öğrenmenin geldiğini söylüyor. Bernhard Niesner, yabancı dil öğrenme konusundaki 10 altın öneriyi ise şöyle sıralıyor:

1. Her gün çalışın: Mutlaka her gün vakit ayırmaya çalışın. Her hafta 3 saat çalışmak yerine her gün 20 dakika çalışmak daha faydalı olacaktır.

2. Öğrendiğiniz dilde televizyon ve film seyredin: Televizyon kelime hazinenizi arttırmak için harika bir yol.

3. Müzik ve radyo dinleyin: Anadilini konuşan kişileri radyoda dinlemek de çok faydalı bir yöntem. Online radyo dinleyerek bu mümkün olabilir.

4. Eğlenin: Yabancı lisanı eğlenerek öğrenmek en iyi yöntemlerden bir tanesidir. Bunlar oyunlar, hikayeler, yanıltmaçlar (söylemesi zor sözcükler), şakalar ve aklınıza gelebilecek diğer eğlenceli yöntemler olabilir.

5. Konuşmaktan çekinmeyin: En önemlisi de öğrendiğiniz yabancı dilde konuşmaktan ve hatalar yapmaktan çekinmeyin.

6. Dilin kültürünü öğrenin: Bir dil öğrenmenin en etkili yolu anadilini konuşan insanlarla pratik yapmaktır. Aynı zamanda o lisanın kültürünü öğrenmeye çalışın.

7. İnterneti kullanın: Dil için interneti kullanın. İnternet üzerinden, mobil veya seyahat halindeyken bile busuu ile bir yabancı dil öğrenme şansınız var.

8. Çevrenizdeki İngilizceden faydalanın: O dilin konuşulduğu ülkeleri öğrenin ve o kültürel merkezleri ziyaret etmeye çalışın.

9. Kelime, cümle ve kalıpları tekrar edin: Öğrendiğiniz kalıpları tekrar ederek hafızanıza kazıyın.

10. Farklı aksanları dinlemeye çalışın: O dili en kesin öğrenme yolu etrafınızı onunla sarıp sarmalamaktır. Çevrenizde yabancı dil konuşan farklı aksanları dinleyin.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.