banner

Uzayda maraton koşacak




UUİ'de görev yapacak üç astronotu taşıyan Soyuz kapsülü, Kazakistan’ın Baykonur Uzay Üssü'nden fırlatıldı, 3 astronottan biri olan Tim Peake, uzayda maraton koşacak ilk insan olmaya hazırlanıyor.

 

uzay_kapsulDünya yörüngesindeki yapay uydu Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (UUİ) görev yapacak üç uzay adamını taşıyan Rus Soyuz kapsülü, Kazakistan’ın Baykonur Uzay Üssü'nden fırlatıldı.

 

Uzay istasyonuna 6,5 saatlik yolculuktan sonra ulaşması beklenen kapsülde, Rusya'dan Yuri Malenchenko, NASA'dan Tim Kopra ve Avrupa Uzay Ajansı'nı temsilen de İngiltere'den Tim Peake bulunuyor.

 

Astronotlar, istasyonda 6 ay kalacak.  

 

Bunun yanında Peake, UUİ'de görev alan İngiltere'nin ilk astronotu olacak. Peake, aynı zamanda, uzayda maraton koşacak ilk insan olmaya hazırlanıyor.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.