banner

Çin bilimsel araştırma uydusu fırlattı




"Vukong" isimli uydunun, kara delikleri ve nötron yıldız ışınlarını gözlemleyecek bilimsel araştırma uydu serisinin ilki olduğu açıklandı.
vukong_uzayÇin'in, "Vukong" isimli karanlık madde parçacığı algılama uydusunu (DAMPE) uzaya fırlattığı bildirildi.

Şinhua ajansının haberine göre, ülkenin batısındaki Gansu eyaletinde bulunan Ciuçüen Uydu Fırlatma Merkezi'nden yerel saatle sabah fırlatılan uydunun belirlenen yörüngeye yerleştiği kaydedildi.

Çangcıng-2D (Uzun Yürüyüş) roketiyle fırlatılan uydunun 1,9 ton ağırlığında olduğu belirtildi.

Vukong'un, üç aylık yörünge testi sürecinin ardından, uzaydaki yüksek enerji parçacıklarının yönünü ve elektrik yükünü gözlemleme misyonunu yürüteceği ifade edildi.

Bu uydunun, ülkenin gelecek yıllarda fırlatmayı planladığı, kara delikleri ve nötron yıldız ışınlarını gözlemlemeye odaklanacak bilimsel araştırma uydu serisinin ilki olduğu vurgulandı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.