banner

Üniversite – lise sınavlarına hazırlıkta 5 Yıldız’lık eğitim




Sefa Mutlu Özdemir - 5 Yıldız Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü 

sefa_mutlu_ozdemir“Türkiye’nin yenilikçi ve prestijli yayınevlerinin bilgi, beceri ve tecrübesine sahip öğretmenleri ile kurulan 5 Yıldız Eğitim Kurumlarında öğrencilerimizin farklı ve güçlü yönlerini keşfederek öğrencilerimizde sorumluluk, başarı konusunda farkındalık oluşturmayı ve sahip oldukları potansiyeli başarıya dönüştürerek hedefledikleri üniversiteyi-liseyi kazanmalarını sağlamayı amaç edindik.”

5 Yıldız Eğitim Kurumları yola nasıl çıktı? Eğitime nasıl katkı sağlıyor?
Eğitim sektöründe yayıncılığının yanı sıra dijital eğitim platformu ve dijital eğitim materyalleri ile de faaliyetlerini sürdüren aynı zamanda da inşaat, otomotiv ve dış ticaret sektörlerinde de başarılı yükselişini sürdüren Hız Şirketler Grubunun bir parçasıolarak yola çıktık. Uzun yıllardır eğitim sektöründe yer alan ve bu sektöre büyük emek vermiş eğitimcilerin gücü her zaman arkamızdaydı. 2016 yılından bu yana öğrencilere en kaliteli içeriğe sahip kaynakları sunan, ortaokul – lise grubunda öğrencileri en iyi şekilde sınava hazırlayan Hız Yayınlarının sahip olduğu tecrübe ve altyapıyı daha da ileriye taşıyarak öğrencilere onları başarıya ulaştıracak kaynakların yanı sıra pek çok imkâna daha ulaşma fırsatı sağlayacak bir eğitim kurumu verelim istedik. Bu doğrultuda da Türkiye’nin yenilikçi ve prestijli yayınevlerinin bilgi, beceri ve tecrübesine sahip öğretmenleri ile kurulan 5 Yıldız Eğitim Kurumlarında öğrencilerimizin farklı ve güçlü yönlerini keşfederek öğrencilerimizde sorumluluk, başarı konusunda farkındalık oluşturmayı ve sahip oldukları potansiyeli başarıya dönüştürerek hedefledikleri üniversiteyi-liseyi kazanmalarını sağlamayı amaç edindik. Bu amaç doğrultusunda da bir yandan Hız Şirketler Grubunun eğitim alanındaki tüm bu gücünden faydalanarak kurs merkezlerimizdeki öğrencilerimize 4 farklı yayınevimizin kaynak kitaplarından zengin kaynak desteği sağlarken diğer yandan çağın ihtiyaçlarını da kulak veriyoruz. Öğrencilerimizin klasik kaynakların yanında dijital eğitim platformlarımızın yenilikçi imkânlarından faydalanmalarını sağlıyoruz.
Eğitim sistemimizde geçmişten günümüze her zaman sınavlar oldu ve her zaman da öğrenciler bu sınavlara hazırlanabilmek için ek dersler almaya, kurslara gitmeye ihtiyaç duydular. Bugün de gerek liseye gerek üniversiteye girmeye hazırlanan öğrencilerimiz ciddi bir şekilde bu sınavlarına hazırlanmak durumundalar. Velhasıl eğitim sistemimizde bu sınavlar yer almaya devam ettiği sürece öğrenciler bir şekilde bunlara hazırlanacak. Biz kendimizi, öğrencilerimizi merkezi sınavlara hazırlamaya odaklanmış bir kurum olarak konumlandırıyoruz. Geleneksel anlamda kurs merkezi işletmekle ya da bunun temsilciliğini vermekle sınırlı bir vizyona takılı kalmıyoruz. Gerek dünyadaki ve ülkemizdeki idari, siyasi ve akademik değişimleri izleyerek gerekse teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek bu vizyona uygun pozisyonu zamanında alıyoruz.
Dünya sürekli olarak değişimini sürdürürken artık insanlığın biriktirdiği bilgi miktarı eskisinden çok daha fazla. Her geçen saniye büyük bir hızla artmaya da devam ediyor. Eğitim sektörünü bekleyen en büyük sorun, bu devasa bilgiye doğru yanlış ayırt edilmeksizin pek çok kanaldan hızlıca ve kontrolsüzce erişilebiliyor olması. En doğru, en gerekli bilgiyi bu yığın arasından seçerek zamanında ve doğru aktarmayı misyon edindik.

Sektörde fark yaratan, sizi ayrıştıran çalışmalarınız neler?
Biz yeni fikirlere açık ve farklılıkların gücüne inanan bir eğitim kurumuyuz. Butik olarak tabir edilen ve az sayıda şubeye sahip bir kurum olmayı hedeflemiyoruz ancak amacımız her köşe başında tabelamızın olması da değil. Stratejik ortak seçiminde çok ince eleyip sık dokuyor, bu işi hakkıyla yapacak eğitimci kimliği olan kişi ve kurumlar ile yol almak istiyoruz. İlk şubelerimizi özellikle kendimiz açmaya özen gösterdik. Bu tutumu gerekli yerlerde sürdürüyoruz. İş ortaklarımızı korumak adına kurumsal destekler sunmaya ve bölge korumaya büyük önem veriyoruz. 5 Yıldız Eğitim Kurumları markamız yola çıkalı yalnızca iki yıl kadar olmasına rağmen eğitim sektöründe farklı hizmet kollarında hizmet vermekteydi. Uzun yıllardır eğitim sektöründe faaliyetlerini sürdüren grubumuzun bünyesinde kilit konumda yer alan, öğretmenlikten yazarlığa, yayıncılıktan dijital platformlara kadar eğitimin hemen her aşamasında başarıyla varlık gösteren arkadaşlarımız yer alıyorlar. Dolayısıyla 5 Yıldız markası, arkasında böyle önemli bir birikim ile ilerliyor. Eğitim sektörünün her kademesine profesyonelce entegre olmuş bir grubun markası olarak aynı profesyonel duruşu devam ettirmek bizim görevimizdi, bunu en iyi şekilde yerine getiriyoruz.

ÖĞRENCİLERİMİZE ÖZEL YAYIN SETİ VERİYORUZ
Eğitim kurumunun başarısının eğitim modelinin güçlü olmasından geçeceğine inanıyor ve bunu sağlamak için; yıllık çalışma takvimleri ve akademik planlar ile kurumlarımıza her branşta bölüm başkanlığı desteği vererek eğitim öğretim yılının eksiksiz ilerlemesini sağlıyoruz. Başarı kaynağının uyguladığımız programlardan geçtiğini biliyoruz. Bu nedenle de tümü aynı zamanda akıllı tahta uyumlu, mobil kütüphane destekli ve video çözüm uygulamalarıyla desteklenen kaynaklardan oluşan özel yayın setimizi öğrencilerimize temin ediyoruz.

5_yildizÖĞRENCİLERE DİJİTAL EĞİTİM DESTEĞİ
Bir yandan da çağı yakalayan girişimlerimize ve dijital işbirliklerimize hız kesmeden devam ediyoruz. 5 Yıldız Eğitim Kurumlarının kurs merkezlerinde öğrenim gören tüm öğrencilerimiz, kendilerine sağladığımız akıllı eğitim platformu DersligPro üyeliği ile binlerce animasyonlu konu anlatım videolarına, testlere vb. içeriklere kolaylıkla ulaşarak uzaktan eğitime ara vermeden devam etmiş oluyorlar. Aynı şekilde öğrencilerimiz, partnerimiz olan Denemeol.com’un altyapısını kullanarak, akıllı soru bankası sahibi oluyorlar. Yıl boyunca girdikleri sınavlardaki soruların kazanımlarından yola çıkarak, yapay zekâ sisteminin yüz binlerce soru arasından seçerek otomatik oluşturduğu bu soru bankaları tamamen kişiye özel olarak hazırlanıyor ve aynı sınıf veya sıra arkadaşında dahi aynı sorular yer almıyor. Böylece çocuklarımız eksik kaldıkları konuları fark ederek üzerinde çalışma fırsatı yakalıyorlar. Deneme kitaplarımızda mobil optik uygulaması ile öğrencilerimiz çözdükleri denemelerdeki Türkiye il-ilçe-kurum ve şube başarı sıralamasını anında görüntüleyebiliyorlar.
Ayrıca Derslig Pro ile başka hiçbir platformda olmayan Akıllı Veli Asistanı özelliğini de velilerimizin hizmetine sunuyoruz. Bu özellik sayesinde velilerimize, öğrencilerinin durumu hakkında tüm detaylı bilgileri güncel olarak bildiriyoruz.

11 İLDE 15 ŞUBE
5 Yıldız Eğitim Kurumları bugün kaç öğrenciye ulaşıyor? Önümüzdeki dönem için hedefler neler?
Biz, genel merkezimizdeki ekibimizin yanı sıra sahada iş ortaklarımıza destek veren, yeni talepleri değerlendiren güçlü bir ekibe de sahibiz. Onlarla birlikte her bölgedeki doğru partnere ulaşabiliyoruz.
İkinci yılımıza girerken 11 farklı ilde, 15 şube ile yola devam ediyoruz. Şu an için kurumlarımızda 180 öğretmen ile 2.700 öğrenciye eğitim imkânı sunuyoruz. Kontrollü bir şekilde büyümeyi sürdürürken kurs merkezi hizmetini bizim çatımız altında vermeyi seçen iş ortaklarımızı her geçen yıl bu kararlarından ötürü daha da çok memnun etmeyi hedefliyoruz. Eğitim sektörünün bu kanalında iyi bilinen bir marka olmak ise bir diğer önemli amacımız. Bu doğrultuda hem yayınlarımıza büyük önem veriyor hem de küresel ölçekte franchise modellerini inceleyerek uygun bulduklarımızı kendi şubelerimizde uyguluyoruz.

 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.