banner

Eğitim hep iyi bir şey midir?




Paulo Freire "modern okul insanların nasıl öğrenmesi gerektiğiyle değil ne öğrenmesi gerektiğiyle ilgilenen kurumdur" diye tanımlıyor. Hatta en güzel sözü "okuma yazma öğretmek kelimeleri ezberletmek değil kendi kelimelerini söyletmektir" der.

Eğitim hep iyi midir? Örneğin bir okul varsa, öğretmen varsa onların yaptığı faaliyet hep iyi midir? Nasıl yapılırsa yapılsın eğitim hep faydalı ve iyi midir? Turgay Polat Akşam Gazetesi’ndeki köşesinde eğitimi farklı bir bakışla ele aldı. Ünlü eğitimci Paulo Freire'den de örnek verdi.

Turgay Polat’ın Eğitim hep iyi midir? Yazısı için Tıklayın


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.