banner

BAU yeni akademik yıla “merhaba” dedi




Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) 2018-2019 Akademik Yılı, düzenlenen görkemli törenle açıldı.

bahcesehir_2018Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), 17 Eylül tarihinde Güney Kampüsü'nde düzenlenen törenle 2018-2019 Akademik Yılı açılışını gerçekleştirdi. BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, BAU Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, BAU Öğr. Üyesi Prof. Dr. Yılmaz Esmer ve üniversitenin akademik ve idari kadrosunun katıldığı tören, müzik dinletisiyle başladı. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından törenin açılış konuşmasını BAU Uluslararası Öğrenci Konseyi Başkanı gerçekleştirdi.

Ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, 2018-2019 akademik yılının bilimselliğin ön plana çıkarıldığı, akademik araştırmalara yönelik imkânların daha çok desteklendiği bir yıl olacağının önemine değinerek, “Bugüne kadar, temel ilke saydığımız yenilikçilik ve girişimcilik çizgisinde yürüttüğümüz çalışmalarımızla, çok önemli aşamalar kaydettik ve çok ciddi sayısal verilere ulaştık. Bu sayısal verilerin başında, Üniversitemize yönelik öğrenci tercihlerinin gurur verici tablosu gelmektedir. Uluslararası öğrenciler, önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri olarak bu yıl Bahçeşehir Üniversitesi ailesine katılan yeni öğrencilerimizle birlikte, bu akademik yılımızda eğitim-öğretim hizmeti vereceğimiz öğrenci sayımız 27 bini aşmaktadır. 120’den fazla farklı ülkeden aldığımız öğrencilerle, ‘En çok yabancı öğrenciye sahip vakıf üniversitesi’ olma özelliğimiz devam etmektedir. Uluslararası öğrenci oranlarımız: Lisans programlarımızda yüzde 23, Lisansüstü programlarımızda yüzde 8, üniversite genelinde ise yüzde 17’den fazladır” ifadelerini kullandı.

Bahçeşehir üniversitesini dünya standartlarında bir üniversite haline getirmek olduğunu söyleyen BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, şunları söyledi: “Üniversitemiz 20 yaşında. 20 yılda geldiğimiz nokta gerçekten çok önemli. Bizim bazı alanlarda gücümüz çok büyük bu alanlardaki gücümüzü daha da ortaya çıkartarak, kaliteli olmayı her zaman ön planda tutarak daha çok çalışmamız lazım. Hedefimiz kaliteli eğitim ve öğretimi Türkiye’nin her noktasına götürmek. Bu tecrübeler ışığında da artık dünyaya açılmak. Türkiye’de geldiğimiz nokta bizi memnun etmektedir. Türkiye’nin en iyileri arasındayız. Dünyada ilk 500 üniversitenin arasına girmeyi hedefliyoruz. Daha fazla çalışarak bu hedefe hep birlikte beraberce ulaşacağımızı ümit ediyorum.”

Doktorasını tamamlayan akademisyenlere Enver Yücel tarafından doktora belgesi takdim edilirken tören, Prof. Dr. Yılmaz Esmer’in akademik yılı ilk dersini vermesiyle son buldu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.