banner

İTÜ ve Boeing'ten havacılık ve uzay araştırması iş birliği




İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Boeing, havacılık ve uzay araştırması alanında ortak araştırma ve geliştirme programlarını başlatacak anlaşma imzaladı. İmza törenine Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil de katıldı.

Yapılan açıklamaya göre, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ve Boeing Türkiye Başkanı Bernard Dunn'un imzaladığı anlaşma, Boeing ve İTÜ'nün, yolcular için ticari uçakların kabin ortamında hava kalitesini iyileştirecek ileri bir hava filtreleme sistemini araştırmak ve geliştirmek için bir yıllık bir çalışmayı içeriyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bernard Dunn, Türkiye'nin en iyi yüksek eğitim kurumlarından biri olan İTÜ ile kurdukları araştırma ortaklığından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Boeing'in teknolojik üstünlüğü ile tanımlandığını belirten Dunn, ''İTÜ ile kurduğumuz işbirliğinin şirketimize yenilikçi fikirler getireceğine ve Türkiye'nin ekonomik ve teknolojik gelişimindeki hedeflerini destekleyeceğine inanıyoruz'' ifadelerini kullandı.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Karaca ise, ''Bugün, Boeing ve İTÜ arasında havacılık ve uzay sektöründe yenilikçi tasarım ve araştırmalar konusunda güçlü bir ortaklığın başlangıcıdır. Boeing'in yanı sıra milli bayrağımızı taşıyan Türk Hava Yolları ve THY Teknik'i de Sivil Havacılık alanında böylesi ileri bir Ar-Ge konusunda güçlü destekçilerimiz ve ortaklarımız arasında görmekten çok mutluyuz'' görüşünü dile getirdi.

Boeing ve İTÜ, araştırmalarında uçucu organik bileşenleri uçak kabininden daha fazla uzaklaştırmak için özel işlem görmüş nano-fiberlerin verimliliğini inceleyecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.