banner

Pop müzik dinleyenler daha zeki oluyor




Yapılan bir araştırmaya göre pop müzik dinleyenlerin, diğer müzik türlerini dinleyenlere oranla çok daha zeki olduğu ortaya çıktı.

Pop müzik dinleyenler daha zeki oluyorİngiltere’de yapılan bir araştırmada ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Araştırmaya göre popüler müzik beyni diri tuttuğu için kişinin zekasını geliştiriyor.

Psikolog Doktor Emma Gray “Miley Cyrus, Katy Perry ya da Justin Timberlake gibi şarkıcılar beyni uyanık tutarak algılamayı hızlandırıyor” dedi.

Araştırmaya göre, pop şarkıları dinleyen öğrenciler, İngilizce, drama ve sanat dallarında, klasik müzik dinleyenler ise matematik derslerinde daha başarılı oluyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.