banner

4 yılda 1 milyar 112 milyon kitap satıldı




Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu (YAYFED) Başkanı Bayram Murat, Türkiye'de en çok sonbaharda, en az da kışın kitap okunduğunu belirterek, 4 yılda 1 milyar 112 milyon 144 bin 688 kitap satıldığını bildirdi. 

Zambak Yayın Grubu Genel Müdürü Murat, yarın başlayacak 32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı öncesi kitap okuma oranlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. 

Bandrol sayıları baz alındığında, Türkiye'de kitabın en çok sonbaharda basıldığını belirten Murat, bilim ve teknoloji çağında yaşandığına işaret ederek, okuyan, araştıran ve öğrenen bir toplumun, Türkiye'nin gelişmesinde büyük rol oynayacağını kaydetti.

Murat, "Bandrol sayılarını incelediğimizde 4 yılda 1 milyar 112 milyon 144 bin 688 kitap satıldı. Türkiye'de en çok kitap satışı sonbahar aylarında gerçekleşmektedir. Sonbaharda 312 milyon 547 bin civarında kitap satılmıştır. Oransal açıdan bakıldığında toplam kitap sayısının yüzde 28'inin sonbahar ayında okurla buluştuğunu görmekteyiz. Yüzde 20 oranla da en az kış mevsiminde kitap okuyoruz" bilgisini verdi. 

Okuma oranlarının ay bazlı incelendiğinde ise en çok eylül, ekim ve mart aylarında kitap okunduğunu bildiren Murat, "Biz bu rakamların diğer aylara da yayılması gerektiğine inanıyoruz. Özellikle kış aylarında televizyon izleme ve internet kullanımı artış göstermekte. Gecelerin uzun olduğu bu günleri iyi değerlendirerek, kitap okuma oranını artırabiliriz. Bu konuda anne-baba ve öğretmenlerimize büyük sorumluluklar düşmektedir" ifadelerini kullandı.

Kitap fuarlarının okuma alışkanlığı için önemli olduğunu kaydeden Murat, yüzbinlerce kişinin fuarlar aracılığıyla kitapla ve yazarla buluştuğunu aktardı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.