banner

Kurs sektörüne yön veren güçlü bir marka olmayı hedefliyoruz




Ömür Yılmaz - Sekiz Oniki Kurs Genel Müdürü: “Sekiz Oniki Kurs olarak ilk yılımızda açtığımız 35 şube ile sektöre güzel bir giriş yaptık. Sekiz Oniki olarak aldığımız “Yılın En İyi Çıkış Yapan Eğitim Markası” ödülünü almış olmak bize daha çok sorumluluk yükledi. Eğitimde çıkış yapmak kadar bu çıkışta içerikleri de geliştirmek gerekiyor. Burada sayısal bir büyüme kadar doğru kurucularla büyümek de dikkat ettiğimiz bir diğer konu. Bölgelerde markamızı temsil eden kurucularımızla, kurs sektörüne yön veren, daha güçlü bir marka olmayı hedefliyoruz.”

 

omur_yilmaz_ocak_2023Sekiz Oniki Kurs açısından 2022 yılını değerlendirebilir misiniz?
Sekiz Oniki Kurs olarak ilk yılımızda başarılı çalışmalar ve içerikler ile eğitim sektörüne hızlı bir giriş yaptık. Kurumsal bir marka olarak ilk çıkış yılımız olmasına rağmen Türkiye genelinde 2022 yılında toplam 35 şubeyle “Yılın En İyi Çıkış Yapan Eğitim Markası” ödülünü aldık. Hibrit Eğitim Platformumuz ile tüm Türkiye’de ayrıcalıklı ve nitelikli bir şekilde eğitim faaliyetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Sekiz Oniki markası olarak ilk yılımızda kurumlarımızda hem YKS hem LGS hazırlıkta Türkiye dereceleri çıkaran öğrencileri yetiştirmiş olmak bize eğitim planlarımızda doğru yolda ilerlediğimizi gösterdi. Yeni yılda, yeni projelerimizle eğitim içeriklerimizi zenginleştirirken daha çok sayıda şube ile daha çok öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz.

2023 yılı için kurumunuzun gelişimine yönelik hedef ve planlarınız nelerdir?
Öncelikle alışkanlıkların, beklentilerin, ihtiyaçların değiştiği bir dönemde bizde 2023 yılında bu taleplere karşılık vermek için gerekli çalışmaları ve yatırımları yapmaya devam edeceğiz. Öğrencilerimizin ve öğrenci velilerinin beklentilerini anlayıp, eğitimde kişiye özel çözümler sunan Sekiz Oniki markası ile şubelerimize dijital eğitim altyapısı, kaynak ve rehberlik gibi önemli konu başlıkları altında destek vermeye devam edeceğiz. Türkiye’ nin her yerinde kurs alanında önemli bir aktör olmak için yenilikçi ve proje geliştiren bir marka olmak adına çalışmalara hız kesmeden devam edeceğiz. Bir kurs markası olarak hedefimiz daha çok öğrenciye ulaşıp, daha çok sınav başarısı elde etmek.

ÇÖZÜM VE İLETİŞİM ODAKLI ÇALIŞIYORUZ
Franchise modelinizin temel unsurları nelerdir? Markanızın bu konuda politikası hakkında bilgi verebilir misiniz?
Franchise vermek sadece isim vermek değildir. Günümüz markalarında şubelerin en büyük problemi genel merkez desteği alamamak. Biz genel merkez ekibi olarak çözüm ve iletişim odaklı çalışıyoruz. Her an ulaşılabilir olmak markamız için önemli bir değer. Şubelerimize her zaman rehberlik eden, destek veren olmak bizim için önemli. Gelişime, değişime, dönüşüme önem veriyoruz ve bu nedenle karşılıklı iletişim bizi daha da güçlü kılıyor. Kendini yenileyen, AR-GE çalışmaları ile içeriklerini güncelleyen bir genel merkez politikası her zaman önceliğimiz olacaktır. Kurumlarımızı güçlendirmek için hizmet içi eğitimlerimizi her şubeye özel olarak planlıyoruz. Öğrenci koçluğu, hızlı okuma ve anlama, rehberlik eğitimleri de dahil olmak üzere birçok eğitimle şubelerimizi daha güçlü kılıyoruz.

Franchise yatırımcılarınıza sunduğunuz avantajlar ve uygulamalarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?
Sekiz Oniki Kurs, Türkiye’nin hibrit eğitim platformu olan ilk kurs markasıdır. Kurslarımızda İşletme Yönetimi, Marka Yönetimi ve Eğitim Yönetimi hizmetleri gibi bir kursta ihtiyaç duyulacak tüm başlıklarda verdiğimiz danışmanlık, rehberlik ve denetim destekleri sunmaktayız.
Sekiz Oniki Kursa ait Sekiz Oniki Dijital içerikler, soru çözüm videoları, detaylı sınav analizleri ve kurumlarımızı yakından dijital alt yapıyla takip edebiliyoruz. Takip sonucundada öğrenci ve kurum başarısını yükseltmek adına çalışmalar yapıyoruz. Hizmet içi eğitimlerimizde kurumlarımızda bulunan idari kadro ve öğretmenlerimizle buluşuyoruz. Hızlı okuma ve anlama, eğitim koçluğu, ölçme değerlendirme, rapor okuma gibi konularda eğitimler düzenliyor ve uygulama noktasında da takipçisi oluyoruz.
Yaptığımız kurumsal reklam ve tanıtım çalışmaları ile şubelerin bölgede iş yüklerini azaltıyoruz. Ajansımız haftalık olarak yaptığı çalışmalar ve içerikler ile şubelerin sosyal medya yönetim süreçlerine de destek oluyor. Yaptığımız tüm çalışmaların Türkiye genelinde uygulanabilir olmasını önemsiyoruz. Yerelde olan özellikleri de tabii ki yok sayamayız. Bu noktada da her zaman şubelerimize destek oluyoruz. Sekiz Oniki Kurs’ta öğrencilerimiz, Türkiye geneli değerlendirmeye alınan 40 denemeyle tüm sınavlarını gerçek sınav gibi uygulama imkanı buluyor.

Franchise sisteminiz içinde yer alan ve yer alacak yatırımcılardan beklentileriniz hakkında neler söyleyebilirsiniz?
Markamızın büyümesi ve gelişmesi için güçlü kurucular ve şubeler ile birliktelik sağlamak çok önemsediğimiz bir konu. Bir marka şubeleri ve kurucuları kadar güçlüdür. Kurucularımızın kendi bölgelerine hakim, kurs süreçlerini iyi bilen, yeniliğe açık ve iyi bir binaya sahip olmalarını istiyoruz.

DOĞRU MARKA, DOĞRU KURUCU ve DOĞRU LOKASYONUN BULUŞMASI ÇOK ÖNEMLİ
Size göre franchise uygulamalarının eğitimde markalaşmaya etkileri nelerdir?
Franchise bir kurum her zaman sürece birkaç adım önde başlar. Her kurumun yapması gereken; ders programı, yayın içerikleri, denemeler, reklam tanıtım çalışmaları gibi uygulamalar genel merkez tarafından hazır olarak geldiği için şubeler bu alanlarla ilgilenmek yerine kayda ve eğitime ağırlık verebiliyor. Eğitimde franchise uygulamaları bir markanın büyümesi için yardımcı olabildiği gibi, doğru bir tercih olmazsa çok ciddi zararlar da verebilir. Genel merkezin her zaman destekçi, rehberlik eden, vizyoner bir yönetime sahip olması gerekmektedir. Burada doğru marka, doğru kurucu ve doğru lokasyonun buluşması çok önemlidir. Ülkemizde franchise olarak en çok karşılaştığımız problem bu sanırım.
Bizler Sekiz Oniki markası olarak franchise vereceğimiz kurum ve kurucular ile karşılıklı mutabakata vardıktan sonra, en iyi kaynaklar ve dijital içerikler ile kurumlarımızı bir araya getiriyoruz. Bir sonraki adımda eğitmen eğitimleri, yenilikçi ölçme değerlendirme sistemleri, reklam çalışmaları gibi operasyonel faaliyetlerde ismimizi verdiğimiz şubelerimize destek olmaya devam ediyoruz. Bu sayede markalarımız da bütün konsantrasyonlarını ve enerjilerini uzmanı oldukları eğitim alanına yoğunlaştırabiliyor. Bu sayede her şubemizde aynı yüksek kalitede ve standartta eğitim ile öğrencilerimizi buluşturabiliyoruz.Bu kadar kısa sürede bu kadar yoğun bir şekilde tercih edilmemizin nedeni bu franchise kültürüne sahip olmamızdan kaynaklanıyor.

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.