banner

Ev hanımlarından MEB kurslarına yoğun ilgi




Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 35 ilde özellikle engelli, mahkum ve şiddet mağduru kadınlar gibi özel politika gerektiren gruplara yönelik düzenlenen Mesleki Becerilerin Geliştirilmesi Projesi'ne (MESGEP) 2 ayda 4 bin 445 başvuru geldi. 

Projeye en çok başvuru yapanlar, ev hanımları oldu. Bir meslek sahibi olmak isteyip MEB'E başvuran ev hanımlarının sayısı 2 bin 175 kişi olurken, ev hanımlarını cezaevlerinde kalan veya tahliye olup meslek öğrenmek isteyen 505 kişi izledi. 

MESGEP, 26 Aralık 2013'de Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın katıldığı törenle kamuoyuna duyurulmuştu. Projenin hayata geçirildiği bu tarihten itibaren 4 bin 445 kişi web sayfası üzerinden meslek edinmek için MEB'e başvuru yaptı. Gelen talepler daha çok bilgisayar kullanımı, görme engelliler için bilgisayar kullanımı, dekoratif ahşap süsleme, geleneksel el nakışları, basit nakış iğne teknikleri, iğne oyası, kasnak sallayarak yapılan makine nakışları, elektrik tesisat ve pano monitörlüğü, Gaziantep bakır işlemeciliği, kadın giysileri dikimi, kuaför, aşçı çırağı, overlok makineci, mobilya imalatçısı meslekleri için yapıldı. 

MESGEP'e başvuru yapan 4 bin 445 kişiden 2 bin 110'unun başvurusu onay bekliyor. Bavurulardan, 2 bin 91'i ise kabul edildi. MESGEP kapsamında kurs başvuruları web sayfası dışında 35 pilot ilde bulunan koordinatör okullara da yapılabiliyor. Koordinatör okulların her birinde ortalama 600 kursiyerin başvurusu alındı ve eğitimlerine yakında başlanacak.

Ev hanımlarını "mahkumlar izledi"

Projeye en çok başvuru yapanlar, ev hanımları oldu.  Bir meslek sahibi olmak isteyen ev hanımı sayısı 2 bin 175 kişi olurken, ev hanımlarını cezaevlerinda kalan veya tahliye olduktan sonra meslek edinmek isteyen 505 kişi izledi.

MESGEP'e eğitime erişim fırsatı bulamayan 336, engeli dolayısıyla eğitime devam edemeyen 219, muhtaç durumda dul ve yetim 67, şiddet mağduru kadın 14, güvenlik nedeniyle göç etmek zorunda kalan 8, diğer nedenlerle bin 121 kişi başvuru yaptı.

Başvuru yapanlar arasında, 28 görme engelli, 2 de ortopedik engelli bulunuyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.