banner

Özyeğin Üniversitesi Rektörü Erhan Erkut istifa mı etti?




Özyeğin Üniversitesi Rektörü Erhan Erkut istifa mı etti?

Özyeğin Üniversitesi kurucu rektörü ve öğretim üyesi Prof. Dr. Erhan Erkut'un, Özyeğin Üniversitesi’nden istifa ettiği iddia edildi.

Erkut İstanbul Gezi Parkı ile ilgili aralarında üniversitenin diğer çalışanlarının da olduğu bir bildiri yayınlamıştı. Özyeğin Üniversitesi Rektörü Erkut’un yayınladığı bildiride, Taksim’de ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde barışçıl bir şekilde protesto haklarını kullananlara karşı uygulanan ölçüsüz ve şiddet dolu müdahaleler kınanmıştı.

Gezi direnişine destek veren Özyeğin Üniversitesi Rektörünün baskılar nedeniyle istifa ettiği iddia ediliyor. Henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmezken Erkut'un istifa mektubu kafaları karıştırdı.

İşte Rektör Erhan Erkut'un istifa mektubu

Üniversite mensupları ve öğrencilere gönderdiği maille istifasını duyuran Erkut’un gönderdiği mail:

Değerli Özyeğin üniversitesi mensupları,

1 ocak 2008’de başladığım rektörlük görevim süresince bana duyulan güven ve sunulan fırsatları, tüm deneyim ve yetkinliklerim, ve sizlerin emsalsiz desteğiyle birleştirerek üniversitemiz için birlikte çok sağlam bir temel attık. artık üniversitemiz kuruluş sürecini büyük ölçüde tamamladı ve büyüme sürecine girdi. eminim bu sürecin benim için keyifli olduğu kadar yorucu olduğunun sizler de farkındasınız.

bundan sonra üniversitemizin ikinci dönemi, yani büyümesini tamamlama ve kurumsallaşma dönemi. bu dönemde gereken rektör formasyonunun kuruluş döneminden daha farklı olması gerektiğini baştan beri düşündüğümü biliyorsunuz. açıkçası kendimi hep “kuruluş dönemi rektörü” olarak gördüm, ve kanımca kuruluş dönemimiz sona erdi.

1 temmuz itibariyle rektörlük görevimden ayrılacağımı ve görevimi rektör vekili olarak Prof. dr. Esra Gençtürk’e devredeceğimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Özyeğin Üniversitesi’nde bir öğretim üyesi olarak görevime devam edeceğim ve rektör vekilimize tüm gücümle destek olacağım.

ortada hep birlikte yarattığımız bir eser var ve bunun idealimizdeki üniversiteye doğru evrilmesine destek vermeye hepimizin devam edeceğine hiç şüphem yok. bana vermiş olduğunuz desteklerinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. aynı desteği rektör vekilimiz Esra Gençtürk’e de vereceğinize inanıyorum. üniversitemizi gelecekte güzel günler bekliyor. hep birlikte yola devam edeceğiz, ve üniversitemizi layık olduğu yere taşıyacağız.

sevgi ve saygılarımla,

Prof. Dr. Erhan Erkut







YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.