banner

Bakan Avcı, Türkçe öğretmenlerine seslendi




Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Sevgili öğretmen arkadaşlarım, sizler yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın kendi kültürlerine sahip olmalarının ve kendi kültürlerini yaşamasının sağlanması bağlamında ulvi bir hizmet görüyorsunuz. Milli Eğitim Bakanı olarak yurt içindeki çocuklarımıza ne kadar önem veriyorsak, yurt dışındaki çocuklarımız da bizim için o kadar önemli." dedi.

Avcı, Milli Eğitim Bakanlığının yurt dışında görev yapan öğretmenlere yönelik düzenlediği 5. Türkçe Öğretimi Semineri'nin Anadolu Üniversitesi (AÜ) Yunus Emre Yerleşkesi'ndeki Taşbina'daki kapanış töreninde yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığının yurt içindeki çocukların eğitimden sorumlu olduğu kadar yurt dışında bulanan çocukların kültürel kimliklerini koruyucu, yaşadıkları toplumla uyum içinde olmalarını sağlayıcı ve eğitim düzeylerini yükseltici önlemler almakta da aynı derece sorumlu olduğunu bildirdi.

2009 yılından bu yana yurt dışına atanan öğretmenlere yönelik yurt dışında yaşayan çocukların Türkçe öğretimi, Türkçe öğretimiyle ilgili metodları ve teknikleri konularıda hizmetiçi eğitimler düzenlediklerini anlatan Avcı, şöyle konuştu:

"Bu seminerlerde, alanlarında uzman akademisyenlerimiz görev alıyor. Bu yıl 5'inci düzenlenen Türkçe Öğretim Semineri'ne 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti ve UNESCO 2013 Somut Olmayan Kültürel Miras Başkenti seçilmesi nedeniyle Eskişehir'in ev sahipliği yapması kararı alınmış ve AÜ'de bu ev sahipliğinde başrol oynayarak kapılarını Milli Eğitim Bakanlığına açmıştır. Sevgili öğretmen arkadaşlarım, sizler yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın kendi kültürlerine sahip olmalarının ve kendi kültürlerini yaşamasının sağlanması bağlamında ulvi bir hizmet görüyorsunuz. Milli Eğitim Bakanı olarak yurt içindeki çocuklarımıza ne kadar önem veriyorsak, yurt dışındaki çocuklarımız da bizim için o kadar önemli. Bu çocuklarımızın, Türk dilini öğrenmesi ve unutmaması, kendini Türkçe ifade edebilmesini sizler sağlıyorsunuz. Türk kültürünün yaşatılmasında verdiğiniz emekler bizim için çok kıymetli. Ses bayrağımız Türkçe'yi dünyanın dört bir tarafında dalgalandıran değerli öğretmenlere teşekkür ediyorum."

Etkinliğe, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ziya Yediyıldız, AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meryem Akoğlan Kozak ve öğretmenler katıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.