Ortaöğrenimini yurt dışında yapanlar harç ödemeyecek
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Salı, 06 Ağustos 2013 15:27 tarihinde oluşturuldu
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Ortaöğrenimini yurt dışında bitirip Türkiye'de üniversite okuyanlardan harç alınmasına son verildi" dedi.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ortaöğrenimini yurt dışında bitirip Türkiye'de üniversite eğitimi almak isteyen Türk vatandaşlarından üniversite harcı alınmasına son verildiğini bildirdi.
Bozdağ, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu'nun konuya ilişkin aldığı kararı açıkladı.
Mavi kartlılar ve ortaöğrenimini yurt dışında bitirip Türkiye'de üniversite okumaya gelen vatandaşlardan da üniversite harcı alınmamasının kararlaştırıldığı müjdesini veren Bozdağ, "Yüksek öğretim harcının kaldırılması, Mavi Kartlılar ile yurt dışından üniversite okumak için gelecek vatandaşlarımıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumuna 6 ülke ve 47 şehirden 3 bin kişi katıldı
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak


