banner

Yemen Milli Eğitim Bakanı Düzce’de




Yemen Milli Eğitim Bakanı Abdulrezzak Yahya Ahmet el-Eşval,  "Türkiye büyük ve güçlü bir ülke. Türkiye'nin Suriye halkına kucak açmasını, gıda yardımı yapmasını ve Suriyeli çocuklara eğitim vermesini takdir ediyoruz" dedi.

Yemen Milli Eğitim Bakanı Düzce’deÇeşitli temaslarda bulunmak üzere heyetle kente gelen el-Eşval, kentteki anaokulu, öğrenci yurdu, Kuran kursu ve Düzce Ünüversitesi'ni (DÜ) ziyaret etti.

Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı İsmail Ercan tarafından karşılanan el-Eşval, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki ziyaretleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile bazı ortaklıklar ve anlaşmalar yapmayı amaçladıkların söyledi.

Yemen'in arayış içerisinde olduğunu, geleceğini oluşturmak istediklerini ifade eden el-Eşval, "Yeni Yemen'de Türkiye'nin tecrübelerinden yararlanmak ve ortaklaşa hareket etmek istiyoruz. Biz buradaki özel ve resmi eğitim kurumlarının tecrübelerini Yemen'de kullanmak istiyoruz" dedi.

Türkiye'nin eğitim sistemi ili ilgili yetkililerden bilgi aldıklarını belirten el-Eşval, "MEB ve eğitim kurumları ile görüşerek buradaki uygulamalara bakacağız. Bunları Yemen'in gençliğinin inşaa edilmesinde kullanacağız. Şu ana kadar ziyaret ettiğim okullarda güzel çalışmalar gördük. İnşallah bunları daha iyi yerlere taşıyarak ülkemizde uygulayabiliriz" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'de Anaokulu eğitiminde üsütün bir çalışma var"

El-Eşval anaokullarından itibaren Türkiye'de çok güzel uygulamaların olduğuna değinerek, "Anaokulu eğitiminde de çok güzel ve üstün bir çalışma var. Bu tecrübeyi kendi çocuklarımıza aktarmak istiyoruz. Kendi çocuklarımıza önem veriyoruz onları bu sistemle eğitmek istiyoruz. Türk iş adamları tarafından açılan eğitim kurumlarının Yemen'de de kurulmasını bekliyoruz. Bu şekilde bizim kalkınmamıza yardımcı olmalarını istiyoruz. Türkiye büyük ve güçlü bir ülke. Türkiye'nin Suriye halkına kucak açmasını, gıda yardımı yapmasını ve Suriyeli çocuklara eğitim vermesini takdir ediyoruz. Suriyede'ki bu harbin kısa sürede bitmesini ve Suriye'deki çocukların eğitimlerine güven içinde devam etmesini temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.

el-Eşval, açıklamasının ardından BİLSOFT şirketi tarafından yazılımı gerçekleştirilen "İnteraktif Eğitim Sistemi" konulu sunumu izledi.

BİLSOFT Yazılım Bilgisayar Sanayi Şirketi Genel Müdürü Ahmet Veli tarafından yapılan sunum hakkında konuşan el-Eşval, "İnteraktif Eğitim Sistemi" yazılımı içerisinde bulunan sınav sistemini çok beğendiklerini söyledi. el-Eşval, çarşamba günü Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile görüşme yapacaklarını ve bu görüşmeler kapsamında edindikleri bilgileri ülkelerinde uygulayacaklarını anlattı.

Sunumun ardından da BİLSOFT Genel Müdürü Ahmet Veli ve Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı İsmail Ercan el-Eşval'e plaket verdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.