banner

Milli Eğitim Bakanı UNESCO için Paris'te




Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "UNESCO'nun içinde bulunduğu mali sıkıntının farkındayız. Türkiye olarak, bu sıkıntıları aşmanız için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gerekli katkıyı vermeye devam edeceğiz" dedi.

Bakan Avcı, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu'nun (UNESCO) 37. Genel Kurulu'na katılmak üzere bulunduğu Fransa'nın başkenti Paris'te UNESCO Genel Direktörü İrina Bokova ile görüştü.

Bokova'yı ikinci kez genel direktörlüğe seçilmesinden dolayı kutlayan Avcı, yakın işbirliğinin yeni dönemde daha da güçleneceğine emin olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin UNESCO'ya en çok katkıda bulunan 25 ülkeden biri olduğunu ve UNESCO ile işbirliğinin mümkün olduğunca artmasını arzu ettiklerini belirten Avcı, "Türkiye'nin UNESCO'ya yaptığı düzenli bütçe katkısı bu yıl iki katına çıkmıştır. UNESCO'nun içinde bulunduğu mali sıkıntının farkındayız. Türkiye olarak, bu sıkıntıları aşmanız için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gerekli katkıyı vermeye devam edeceğiz. En büyük dileğimiz; kültür konusundaki yakın ilişkilerimizin eğitim alanında da artması" diye konuştu.

Görüşmede, Türkiye vatandaşlarının UNESCO'da daha büyük sorumluluklar üstlenmesini arzu ettiklerini dile getiren Bakan Avcı, "Türkiye ne yazık ki halen UNESCO birimlerinde olması gerekenden az düzeyde temsil edilmektedir. Dolayısı ile halen örgütte çalışan az sayıdaki Türk vatandaşı uluslararası memura, daha büyük sorumluluklar üstlenebilme imkanı sağlanabilmeli" dedi.

Bakan Avcı, görüşmenin ardından Bokova'ya çini tablo armağan etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.