YGS'de dağıtılan kalemler yardım için toplandı
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Pazar, 23 Mart 2014 15:17 tarihinde oluşturuldu
YGS’de adaylara dağıtılan kalem ve silgiler, sınav çıkışında köy okullarına gönderilmek amacıyla toplandı.
Sivas'ta, Cumhuriyet Üniversitesi öğrencileri başlattıkları "Sende Gülümset" projesi için, YGS sınavında adaylara dağıtılan kalem ve silgileri, sınav çıkışında köy okullarına göndermek amacıyla topladı.
CÜ Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri, topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında yürüttükleri "Sen de Gülümset Projesi" çerçevesinde köylerdeki çocuklara kırtasiye malzemesi toplamak için YGS'nin yapıldığı binaların önünde stant kurdu.
YGS'ye giren adaylara ÖSYM tarafından dağıtılan kalem, silgi ve kalemtıraşları sınav sonrası adaylardan talep eden üniversite öğrencileri, bu kırtasiye malzemelerini köy okullarında eğitim gören çocuklar için topladı.
CÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Türkdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının toplanan kırtasiye malzemelerini köy okullarında dağıtarak, oradaki çocukları sevindirmek olduğunu söyledi.
YGS'ye giren birçok adayın günlük hayatta kurşun kalem kullanmadığını dile getiren Türkdoğan, birçok kişinin çıkışta sınav psikolojisinin de etkisiyle kurşun kalemleri çöpe attığını belirterek, bu projenin bir anlamda geri dönüşüm sağladığını kaydetti.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumuna 6 ülke ve 47 şehirden 3 bin kişi katıldı
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak