ÖĞRETMENLER EĞİTİLECEK!!!
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Pazar, 25 Mart 2012 16:52 tarihinde oluşturuldu
MEB Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü Ömer Balıbey, öğretmenlere 5 yılda bir sınav uygulaması geleceğini söyledi.
Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi ve Avrupa Meslek Yüksekokulu işbirliğinde '2023 Perspektifinde Kurumdan Uygulamaya Okul Öncesi Eğitimi Uluslararası Sempozyumu'nun ilk ayağı bugün düzenlendi. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan MEB Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü Ömer Balıbey, öğretmenlere 5 yılda bir sınav yapacaklarını söyledi. Balıbey, "Öncelikle öğretmenleri 5 yıl boyunca eğiteceğiz. Sonra verdiğimiz eğitimleri test etmek amacıyla onlara sınav yapacağız. Bu şekilde hem öğretmenlerin gelişimlerine katkıda bulunmuş olacağız, hem de bizimde onlardan haberimiz olacak" diye konuştu. Balıbey, şöyle devam etti: "Öğretmenler kariyer basamaklarıyla ilgili kendilerini geliştirmeliler. Bilgilerini yenilemeliler. Bu uygulama yeni başlayan tüm öğretmenleri kapsayacak. Uygulayacağımız sınavın yarısı her öğretmenin alanıyla ilgili olacak, diğer yarısını ise genel kültür ve yetenek soruları oluşturacak."
2014'ten sonra uygulanması planlanıyor
Bakanlığın bu uygulama konusunda kararlı olduğunu belirten Ömer Balıbey, "Projemiz şu an taslak aşamasında ama 2014'ten sonra hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu noktada YÖK'ün vereceği karar da önemli" dedi. Balıbey, uygulanması planlanan sınavlar hakkında şu bilgileri verdi: "5 yıl boyunda öğretmenleri özellikle kendi alanlarında eğiteceğiz. Daha sonrasında kazanımları ne olmuş bakacağız. Şu bir gerçek ki Türkiye'de hizmetiçi eğitimler yetersiz. Bu konuda kendimizi geliştirmeliyiz. Her öğretmen 5 yılda 250 saat hizmetiçi eğitim alacak. Bu, 25 yılda 1250, 30 yılda ise 1500 saatlik eğitim demek. Sınavları online olarak yapacağız. Eğitimler de sistem üzerinden alınacak. Her öğretmenin T.C kimlik numaralarını girmeleri yeterli olacak."
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Uzun bir yolculuğun yönünü tayin eden ilk adım; Hangi Üniversite Hangi Bölüm?
-
Üniversite yerleşme sürecinde doğru ve akıllı bir tercih stratejisi
-
Türkiye’den Finlandiya’ya Uzanan Öğrenme Köprüsü Kuruldu
-
‘Dijital vatandaşlık, eğitim sürecinin bir parçası haline getirilmelidir’
-
EĞİTİMDE ETKİ PLATFORMU KOLEKTİF BİR HAREKET BAŞLATIYOR
-
İTO Başkanı’ndan çağrı: Özel okullarda KDV % 1’e çekilsin
-
Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumuna 6 ülke ve 47 şehirden 3 bin kişi katıldı
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’


