MEB’den öğretmenlere sosyal medya uyarısı
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Salı, 06 Ocak 2015 09:02 tarihinde oluşturuldu
Milli Eğitim Bakanlığı, resmi eğitim kurumlarında okul ve sınıf içinde yapılan etkinliklerin kayda alınıp video, ses, görüntü olarak sosyal medyada paylaşılmaması konusunda okulları ve öğretmenleri uyardı
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı imzasıyla yayımlanan yazıda, sorumlu davranmayanlarla ilgili yasal işlem başlatılması istendi.
Öğrencilerin öğretmenler tarafından çekilerek internete yüklenen komik ve ilginç hallerinin yer aldığı okul içi videolarına Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı 'dur' dedi. Son yıllarda özellikle akıllı telefon kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte okullarda öğretmenler tarafından öğrencilerin videoları çekilerek internet ortamında paylaşılmaya başlanmıştı. Bakanlık bu durumun çocuk istismarına yol açması üzerine harekete geçti.
Konuyla ilgili olarak Bakan Avcı, il milli eğitim müdürlüklerine ‘Ses, görüntü ve video paylaşımı’ konulu bir yazı gönderdi. Bu durumun uluslararası sözleşmelere, anayasa ve yasalara aykırı olduğunu dile getirildiği yazıda Avcı, öğrencilerle ilgili her türlü ses, görüntü ve video kayıtlarının internet ortamında paylaşılmamasını istedi.
Bakan Nabi Avcı, aksi durumda öğretmenler hakkında 'yasal işlem' başlatılacağını da açıkladı.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak
-
Eğitimin farklı ‘SES’leri Antalya’da buluştu