O İlçe Milli Eğitim Müdürü görevden alındı
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Çarşamba, 14 Ocak 2015 12:27 tarihinde oluşturuldu
Diyarbakır'da suça karışmış çocuklara ilişkin kimlik bilgilerinin, internet sitesinden yayımlandığı iddiaları üzerine, Diyarbakır Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Çelik, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla görevinden alındı. İlgililer hakkında soruşturma başlatıldı.
Taraf Gazetesi’nin haberine göre, Diyarbakır Bağlar Milli Eğitim Müdürlüğü polis tarafından kendisine bildirilen suça karışmış, cinsel istismara ve tecavüze uğramış 872 çocuğun listesini bütün kimlik bilgileri ve ev adresleriyle kurumun internet sitesinden yayımladı. Skandal liste herkesin ulaşabileceği şekilde bir gün boyunca sitede kaldı. Ancak daha sonra herhangi bir açıklama yapılmadan kaldırıldı. Diyarbakır’da polis, suça karışmış, mağdur edilmiş ve sokakta çalışan 872 çocuğun fişleme listesini Milli Eğitim Müdürlüğü’yle paylaştı. Milli Eğitim Müdürlüğü ise söz konusu 25 sayfalık listeyi tüm okullara göndererek adı geçen çocukların hangi okullarda okuduğunun tespit edilip kendilerine bildirilmesini istedi. Bağlar Milli Eğitim Müdürlüğü ise listeyi sitesinde yayımladı. Söz konusu listede intihara teşebbüs etmiş, zorla alıkonulmuş, cinsel istismara ve tecavüze uğramış çocukların isimleri, tüm kimlik bilgileri, anne babalarının adları ve ev adresleriyle birlikte kamuoyuyla paylaşıldı.
Vali: Amaç çocukların okula kazandırılması
Vali Aksoy, Diyarbakır’da 872 çocuğun polis tarafından kayıt altına alınması ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullara yazı yazarak çocukların okullarını tespit etmeye çalışması için “Temel amaç çocukların eğitimden yoksun kalmamaları” dedi. Aksoy şöyle devam etti:
“Emniyet Müdürlüğü’nce hakkında adli işlem yapılmış çocuklarla Milli Eğitim’in bilgilendirilmesi, çocuklarla daha yakından ilgilenmeleri, eğitim hakkından yoksun kalmamaları ve okula kazandırılmaları adına yapılan bir işlem. Bu noktada çocuklarla rehber öğretmenlerin, okul müdürlüklerinin ve diğer sınıf öğretmenlerinin ilgisinin çekilmesi, çocukların okula kazandırılması amacıyla yapılmış bir proje. Çünkü bu çocukların hepsi 18 yaşın altında ve okul çağında olan çocuklar. Ama bunun herkes tarafından görülebilecek şekilde internetten yayımlanması kabul edilebilir bir şey değil. Gereğini yapacağız. Sorumlular tespit edilip, görevden uzaklaştırılacak.”
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada Diyarbakır Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Çelik’in, Bakan Avcı’nın talimatıyla görevden alındığı bildirildi.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumuna 6 ülke ve 47 şehirden 3 bin kişi katıldı
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak


