YGS sorularını paylaşanlar hakkında adli işlem
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Salı, 17 Mart 2015 11:25 tarihinde oluşturuldu
ÖSYM, YGS'deki soruları, sosyal medya hesaplarından paylaşanlar hakkında adlı işlem başlatıldığını bildirdi
ÖSYM, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) ilişkin sosyal medya hesaplarından soruları paylaşanlar hakkında yasal işlem başlattı.
ÖSYM, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden şu paylaşımda bulundu:
"ÖSYM'nin izni alınmaksızın ve soru kitapçığı üzerindeki ibareyle açık bir biçimde yasaklanmasına rağmen, 2015-YGS Matematik soruları, aday olarak giren bir yayınevi sahibi tarafından sınavdan sonra el yazısı ile sosyal medyada paylaşılmaktadır. Söz konusu yayınevi ve benzer paylaşımlar hakkında adli işlem başlatılmıştır. Sınavdan sonra vaki olan bu türden paylaşımlar sınav güvenliğine asla zarar verecek nitelikte değildir. Adaylara ve kamu oyuna duyurulur."
-"Şaka yollu" paylaşım itirafı
ÖSYM, Twitter üzerinden gece de açıklama yaptı. Sosyal medyada 2015 YGS'ye ilişkin bir adayın sınav esnasında kopya çektiğini iddia ettiği belirtilen açıklamada, "Paylaşımda bulunan profilin kimlik bilgilerine ulaşılmış ve YGS sınavına girmediği tespit edilmiştir. Adaylarımızın bu türden asılsız iddialara inanmamaları rica olunur" ifadesi kullanıldı.
Açıklamada, bir adayın, 2015 YGS'ye telefonla girdiğini ve sınavda soruların görüntüsünü aldığını" na yönelik iddialara da değinilerek, "İddia sahibinin kimlik bilgileri tespit edilmiş olup, kişi 'şaka yollu paylaşımda bulunduğunu' itiraf etmiştir. Adaylarımızın bu türden YGS 2015'e ilişkin bugün çıkmış ve çıkacak olan asılsız iddia ve ihbarlara itibar etmemelerini önemle rica ederiz" denildi.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak
-
Eğitimin farklı ‘SES’leri Antalya’da buluştu