banner

Çevre Bakanlığı 5 bin kişiye eğitim verecek




Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, bin kişiye "Çevre Görevlisi Vize Eğitimi" verdiklerini, gelecek yıl 5 bin kişiye daha eğitim vereceklerini bildirdi.

fatma_guldemet_sariÇevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, eğitimler, "Çevre Görevlisi, Çevre Yönetim Birimi ve Çevre Danışmanlık Firmaları Hakkında Yönetmelik" kapsamında, üniversitelerin çevre mühendisliği, fizik, kimya, biyoloji, biyokimya, jeoloji ve veterinerlik bölümlerinden mezun olanlara verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bakan Sarı, aralık ayında Ankara'da toplam bin kişiye "Çevre Görevlisi Vize Eğitimi" verdiklerini belirterek, eğitimlere Ankara, İzmir, Kocaeli, Diyarbakır, Erzurum, Tekirdağ, Batman ve Şırnak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri ile Bakanlık uzman ekiplerinin katıldığını ifade etti.

Mevzuat hakkında katılımcılara detaylı bilgi verildiğini kaydeden Fatma Güldemet Sarı, "Çevre görevlilerinin sahada karşılaştığı sorunlara çözüm üretilmesi hedeflendi. Eğitimler sonucunda katılımcılara sertifika verildi" dedi.

Sarı, çevre görevlilerinin "sanayicilerin, çevre mevzuatı ile ilgili yükümlülüklerini tam ve zamanında yapmalarını sağlamak, faaliyetleri sonucu çevre kirliliğine neden olacak veya çevreye zarar verecek kurum, kuruluş ve işletmelerin çevre kirliliği oluşturmadan önce gerekli olan önlemleri almalarının temin edilmesini ve dolayısıyla çevrenin korunmasına katkı sağlamak, işletme sahibi ve çalışanlarının çevre mevzuatı konusundaki eğitim ihtiyaçlarının karşılanması ve çevre bilincinin arttırılmasını sağlamak ve yatırım ortamının iyileştirilmesi amacına yönelik olarak, işletmelerin çevre mevzuatı gereği yapmaları gereken iş ve işlemlerin hızlandırılmasını sağlamakla yükümlü olduğunu" vurguladı.

Tesislere yönelik denetimleri artırmak için eğitimlere devam edeceklerini aktaran Sarı, şöyle devam etti:

"Şu an bin kişiye eğitim verdik. 2016'da 5 bin kişiye daha eğitim vereceğiz. Yine, yeni belge alacak çevre görevlilerine yönelik eğitimlerimiz devam edecek olup, çevre görevlisi sayısını olabildiğince artıracağız ve yeni istihdamlar sağlamış olacağız."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.