banner

MEB’den özel okullara “ücretsiz kayıt” çağrısı




Milli Eğitim Bakanlığı, zor durumda olan özel okulların öğrencilerinin diğer özel okullara ücretsiz alınması için sektöre çağrıda bulundu.

mebEkonomide yaşanan olumsuz tablo özel okullara da yansıdı. Sektörde faaliyet gösteren ve Türkiye çapında yaygın olana bir özel okul markasının düştüğü darboğaz nedeniyle çözüm arayışında olan MEB, bu durumda olan okullarda okuyan öğrencilerin bu yıl diğer özel okullar tarafından ücretsiz olarak kayıt edilmesi talebinde bulundu. Eğitimle sektörünün sivil toplum kurumlarına iletilen talep sonrasında STK’lar bu talebe olumlu yanıt verecek ve kontenjanı müsait olan okulların kısa süre içinde bilgi vermelerini istedi. Ücretsiz kayıtların bu yıl için geçerli olacağı, yeni yıl kayıtlarının ise ücretli olacağı bildirildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.