banner

Yüz Yüze Eğitimin Nabzı Anketi sonuçları açıklandı




Anadolu Eğitim Sendikası Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreterliği tarafından hazırlanan Yüz Yüze Eğitimin Nabzı Anketi sonuçlarını açıklandı.

aes_anket4763 öğretmene uygulanan anket sonuçlarına göre;

* Öğretmenlerin %78'i okullarda salgın şartlarına uygun gerekli hijyen önlemlerinin alınmadığını belirtirken, %22'si alınan önlemleri yeterli bulmaktadır.

* Salgın şartlarında yüz yüze eğitimde ders süreleri konusunda, öğretmenlerin %92'si derslerin 30 dakika olmasının daha uygun olacağını düşünürken %6'sı ders sürelerinin 40 dakika olmasını uygun görmüştür.

* Yüz yüze eğitim de öğretmenlerin sınıf mevcutları, 40 öğrenci ve üzeri oranı %8 iken %37'sinin sınıf mevcutları 20 ila 30 öğrenci arasında değişmektedir.

* Öğretmenlerimizin sınıflarındaki öğrencilerden %79'u fiziksel mesafeye dikkat etmeyip uygun havalandırma sağlanmazken, %18'inde fiziksel mesafeye dikkat edilip uygun havalandırma sağlanmaktadır.

* Okulların %71'de yeterli sayıda temizlik personeli bulunmazken, %19'unda temizlik personeli yeterli sayıdadır. Ayrıca okulların %9'unda temizlik personeli olmadığı belirtilmiştir.

* Öğretmenlerimizin %56'sının sınıfında karantinaya alınan öğrenci varken, %44'ünde karantinaya alınan öğrenci yoktur.

* Öğretmenlerimizin okullarında bulunan personel, öğretmen ve idarecilerden %54'ü karantinaya alınırken, %46'sı karantinaya alınmamıştır.

* Yaklaşık 1,5 yıllık uzaktan ve yüz yüze eğitim sürecinde, öğrencilerde gözlemlenen öğrenme kaybı %63 oranında birkaç yıllık telafi edilecek boyuttayken, %34'ü mevcut eğitim öğretim müfredatı ile giderilecek boyutta olduğu düşünülmektedir.

* Öğretmenlerimizin %74'ü müfredat değişikliğinin gerekli olduğunu düşünürken, %24'ü şu anki müfredatı yeterli bulmaktadır.

* Öğretmenlerimizin %84'ü herhangi bir sendikaya üyeyken, %16'sının herhangi bir sendika üyeliği bulunmamaktadır.

* 6. Dönem Toplu Sözleşmelerini başarılı bulmayan öğretmen oranı %96 iken, %2'si başarılı bulmaktadır.

* Öğretmenlerimizin %56'sı ev sahibi iken %44'ü kirada oturmaktadır. Kirada oturan öğretmenlerimizden %69'unun kira bedeli maaşının beşte biri oranındayken, %19'unun kirası maaşının beşte birinden azdır.

* Öğretmenlerimizin %68’inin kredi borcu varken %32'sinin kredi borcu yoktur.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.